Θα πληρώσουμε αναδρομικά τις αυξήσεις στον λογαριασμό ρεύματος και για τους προηγούμενους 7 μήνες

Θα πληρώσουμε αναδρομικά τις αυξήσεις στον λογαριασμό ρεύματος και για τους προηγούμενους 7 μήνες
Advertisement

Μια σοκαριστική αποκάλυψη έκανε στον αέρα της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», ο εργατολόγος Αλέξης Πετρόπουλος, αναφέροντας πως εταιρείες παροχής ρεύματος «ετοιμάζουν αναδρομική ρήτρα αναπροσαρμογής σε βάθος 7μήνου».

«Θα το δείτε αυτό και αύριο διαψεύστε με» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος σόκαρε με τη δήλωση του τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος δήλωσε πως «Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι ”βόμβα΄΄ για τα νοικοκυριά».

Advertisement

Με τη σειρά του ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης παρουσιάστηκε σίγουρος πως θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα με το ρεύμα, με τον ίδιο να προβλέπει ότι σύντομα θα έχουμε ρεύμα με δελτίο.

«Είναι βέβαιο ότι θα έχουμε διακοπές ρεύματος και όχι μόνο στις βιομηχανίες. Το επόμενο διάστημα όταν θα αυξηθεί η ζήτηση και αν έχουμε προβλήματα με το φυσικό αέριο θα έχουμε περίπου ρεύμα με δελτίο» σημείωσε και συνέχισε:

«Συγκεντρώνουμε λιγνίτη στις αυλές για να μπορούμε να το κάψουμε όταν θα σταματήσει το φυσικό αέριο. Έχουμε αυτή την ώρα απόθεμα ενός μήνα. Με την απολιγνιτοποίηση κλείσαμε μονάδες και το προσωπικό συνταξιοδοτήθηκε.

Advertisement

Όλο τον Μάρτη κρατούμε την παραγωγή αυτή χαμηλά. Τα μηχανήματα είναι εκεί, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε το προηγούμενο τονάζ στην εξόρυξη λιγνίτη».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «από τον πόλεμο δεν έχουμε ακόμα επιπτώσεις γιατί το φυσικό αέριο έρχεται κανονικότατα. Δεν έχουμε έλλειψη φυσικού αερίου, το «παιχνίδι» γίνεται στη χονδρική όπου θησαυρίζουν με ανέλπιστα κέρδη».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: