Μία γυναίκα κάλεσε την αστυνομία και παρήγγειλε πίτσα, αξιωματικοί έτρεξαν να τη σώσουν από έναν άνδρα

Μία γυναίκα κάλεσε την αστυνομία και παρήγγειλε πίτσα, αξιωματικοί έτρεξαν να τη σώσουν από έναν άνδρα
Advertisement

Όταν μία γυναίκα από το Γιορκσάιρ της Βρετανίας κάλεσε την αστυνομία και παρήγγειλε μεγαλοφώνως πίτσα, οι αξιωματικοί στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης αμέσως κατάλαβαν πώς χρειαζόταν βοήθεια.

Η πρώτη ερώτηση του αστυνομικού μετά την προσχηματική παραγγελία της γυναίκας, ήταν η προφανής: «Βρίσκεστε σε κίνδυνο;»

Advertisement

Η γυναίκα απάντησε μονολεκτικά «ναι» και αμέσως ξεκίνησε μια πυρετώδης επιχείρηση για να εντοπιστεί και να διασωθεί, χωρίς ο άνδρας από τον οποίον ένιωθε ότι απειλείται, να καταλάβει το παραμικρό.

Ο τηλεφωνητής κατάλαβε πως η γυναίκα μπορούσε να απαντήσει μονολεκτικά για να μη δώσει υποψίες και κατάφερε να διασταυρώσει πως ήταν επιβάτιδα σε ένα κινούμενο λεωφορείο.

Μόλις έγινε σαφές πως κινδύνευε από την παρουσία ενός άγνωστου συνεπιβάτη, η αστυνομία άρχισε να της στέλνει γραπτά μηνύματα για να πάρει περισσότερες πληροφορίες.

Όλη αυτή την ώρα, δεν έκλεισε ούτε μια στιγμή η τηλεφωνική γραμμή και τελικά ένα περιπολικό σταμάτησε για έλεγχο στην περιοχή του Γιορκ.

Advertisement

Οι αξιωματικοί που μπήκαν μέσα, συνέλαβαν έναν 40χρονο άνδρα που παραμένει υπό κράτηση, σύμφωνα με την υπηρεσία.

«Έγινε εξαιρετική δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους, και αυτό μας επέτρεψε να αναλάβουμε αμέσως δράση και να προστατεύσουμε μια γυναίκα σε κίνδυνο», δήλωσε στο BBC ο επιθεωρητής Νταν Σπενς.

«Γνωρίζω πως στο εξωτερικό κάποιοι χρησιμοποιούν την «τεχνική της παραγγελίας πίτσας» για να επικοινωνήσουν με την αστυνομία, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ παρόμοια κλήση στο Βόρειο Γιορκσάιρ».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: