«Η Πισπιρίγκου θα παρακαλάει να είχε πεθάνει πριν μπει στη φυλακή» – Πώς συμπεριφέρονται οι κρατούμενες σε παιδοκτόνους

«Η Πισπιρίγκου θα παρακαλάει να είχε πεθάνει πριν μπει στη φυλακή» – Πώς συμπεριφέρονται οι κρατούμενες σε παιδοκτόνους
Advertisement

Η Ματούλα του Κολωνακίου, η οποία έχει ζήσει σε φυλακές για 9 μήνες τη δεκαετία του ’90, περιγράφει με βάση τις εμπειρίες της τι μπορεί να περιμένει την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου και πώς συμπεριφέρονται οι άλλες κρατούμενες σε κάποια που κατηγορείται ως παιδοκτόνος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε εφημερίδα, η Ρούλα Πισπιρίγκου «θα παρακαλά να είχε πεθάνει πριν μπει στη φυλακή».

Advertisement

Όπως λέει, υπάρχει ο άγραφος νόμος των φυλακών, ο οποίος για παιδοκτόνους είναι ο πιο σκληρός. «Τη νύχτα θα προσπαθεί να κοιμηθεί, όμως όλες οι άλλες κρατούμενες από τα κελιά δεν θα την αφήνουν σε ησυχία! Λέξεις όπως “φόνισσα”, “τέρας” θα στοιχειώνουν τις νύχτες της.

Δεν θα μπορεί να κοιμηθεί νύχτα μέρα. Είναι σαν να σου φωνάζουν οι Ερινύες και να σου τριβελίζουν το μυαλό. Αν είναι τώρα στην απομόνωση, τίποτα δεν θα ξεχαστεί σε όποια φυλακή και αν πάει. Παντού επικρατεί ο ίδιος άγραφος νόμος».

Η ίδια περιγράφει αυτά που ζουν οι παιδοκτόνοι στη φυλακή σαν σκηνικό από ταινία θρίλερ.

Advertisement

Όταν κλείνουν οι πόρτες των φυλακών

«Δεν υπάρχει αυτό που ζουν οι παιδοκτόνοι. Έχεις να κάνεις με διαφορετικές γυναίκες, με διαφορετική αντιμετώπιση η μία με την άλλη. Είναι τρομερό, είναι αδίστακτες» λέει και προσπαθεί να θυμηθεί με κάθε λεπτομέρεια όσα συμβαίνουν μέσα, όταν κλείσουν οι πόρτες των κελιών.

«Συνήθως στην αρχή τις αφήνουν να πιστεύουν ότι δεν θα γίνει τίποτα κι έπειτα από καιρό κάποια θα τη στριμώξει και θα γίνει… ζημιά. Επίσης, δεν δίνουν απολύτως τίποτα που θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο σε μια κρατούμενη.

Θυμάμαι εγώ που ήθελα να βάψω το κελί μου, δεν μου έδιναν χρώμα γιατί φοβόντουσαν μην το πιω και αυτοκτονήσω με αυτό. Επίσης, ακούω διάφορα για το μπάνιο κ.λπ.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να βγει από το κελί της και να κάνει μπάνιο. Μήπως νομίζετε ότι τα κελιά έχουν μπάνιο; Έχουν μόνο μια βρύση και μια τουαλέτα. Τίποτα άλλο» ισχυρίζεται.

Advertisement

«Το να σκοτώσεις το παιδί σου και να μπεις φυλακή είναι ό,τι χειρότερο»

Σύμφωνα με την ίδια, το έγκλημα παιδιών είναι θέμα τιμής για τη γυναικεία φύση. «Να έχεις σκοτώσει τον σύζυγό σου, δεν νοιάζεται κανείς. Όμως, το να σκοτώσεις ένα παιδί και να μπεις φυλακή είναι ό,τι χειρότερο.

Γιατί οι περισσότερες γυναίκες έχουν παιδιά και όλες ανυπομονούν το επισκεπτήριο για να τα δουν και να τα αγκαλιάσουν. Η μάνα είναι το ιερότερο πράγμα και στη φυλακή ο όρος αυτός είναι πολύ ψηλά».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: