Γουόρεν Μπάφετ: Ένας πανεύκολος τρόπος για να γίνετε τουλάχιστον 50% πλουσιότεροι

Γουόρεν Μπάφετ: Ένας πανεύκολος τρόπος για να γίνετε τουλάχιστον 50% πλουσιότεροι
Advertisement

Μία απλή συμβουλή στέλνει στους νέους ο Γούρεν Μπάφετ, ο γνωστός και ως «Σοφός της Όμαχα»: να εστιάσουν πώς να γράφουν και να μιλούν ξεκάθαρα. Τι σημαίνει όμως ακριβώς αυτό;

Σε σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στην αρχή του έτους στο LinkedIn, ο επικεφαλής της Berkshire Hathaway λέει μεταξύ άλλων τα εξής:

Advertisement

«Ο εύκολος τρόπος να γίνετε – τουλάχιστον – κατά 50% πλουσιότεροι σε σχέση με τώρα, είναι να τελειοποιήσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, γραπτώς και προφορικώς».

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι «εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε, είναι σαν να κλείνετε το μάτι σε μία κοπέλα στα σκοτεινά, δεν συμβαίνει τίποτα. Μπορείτε να είστε εξαιρετικά έξυπνοι, αλλά να μην μπορείτε να το μεταδώσετε».

«Η μετάδοση είναι η επικοινωνία», σημειώνει ο ίδιος, του οποίου η περιουσία αποτιμάται τουλάχιστον στα 86 δισ. δολάρια.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπάφετ έχει παραδεχθεί στο παρελθόν ότι μικρότερος, όταν ήταν στο λύκειο και το πανεπιστήμιο, φοβόταν να μιλήσει μπροστά σε κόσμο. «Δεν μπορούσα να το κάνω. Δηλαδή θα έκανα εμετό» και θα είχα άγχος, έχει τονίσει ο ίδιος.

Προκειμένου να ξεπεράσει αυτή την φοβία του, ο Μπάφετ μάλιστα παρακολούθησε ένα σχετικό μάθημα για το πώς να μιλά μπροστά σε κόσμο. Πρόκειται για μία απόφαση την οποία μέχρι και σήμερα θεωρεί σωστή. «Επενδύστε στον εαυτό σας», υπογραμμίζει ο Μπάφετ.

Ο Μπράνσον συμφωνεί

Την ίδια συμβουλή έχουν δώσει και άλλοι δισεκατομμυριούχοι που έχτισαν από το μηδέν τις δικές τους περιουσίες, μεταξύ αυτών και ο εκκεντρικός Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Advertisement

«Σήμερα εάν θέλεις να επιτύχεις ως επιχειρηματίας, πρέπει επίσης να ξέρεις να μιλάς. Βέβαια, δεν έχει καμία αξία το να είσαι παραμυθάς εάν το προϊόν ή η ιδέα που προωθείς είναι χάλια.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι αρκετό να έχεις επινοήσει ένα σπουδαίο προϊόν. Πρέπει επίσης να ξέρεις και πώς να το προωθήσεις σωστά στους άλλους», σημειώνει ο Μπράνσον σε ανάρτησή του από το 2016.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: