400 σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά από έναν 47χρονο – Είχε 3,8 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο

400 σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά από έναν 47χρονο – Είχε 3,8 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο
Advertisement

Δικαστήριο της Δυτικής Αυστραλίας απήγγειλε κατηγορίες σε έναν 47χρονο για περισσότερα από 400 σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών, με την υπόθεση να κρίνεται ως η πλέον σημαντική στην Ιστορία της χώρας.

Ο κατηγορούμενος, που κατάγεται από το Περθ, είναι αντιμέτωπος με 240 κατηγορίες για άσεμνη συμπεριφορά κατά ανηλίκων κάτω των 13 ετών, 98 κατηγορίες για απρεπή κινηματογράφηση παιδιού κάτω των 13 και 44 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού κάτω των 13, όπως ενημέρωσε η αστυνομία.

Advertisement

Επιπλέον, αντιμετωπίζει και 31 κατηγορίες για κατοχή και παραγωγή υλικού εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι και το γραφείο του – τότε – υπόπτου και προχώρησε σε κατασχέσεις πολλών ηλεκτρονικών συσκευών.

Η εξέτασή τους έφερε στο «φως» περίπου 3,8 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί εκμετάλλευσης ανηλίκου.

Όπως γνωστοποίησε η αστυνομία, έχουν αναγνωριστεί 24 αγόρια και κορίτσια που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά. Η δράση του κατηγορουμένου χρονολογείται από το 2015 έως το 2021.

Advertisement

«Αυτή η έρευνα είναι μια από τις πιο σημαντικές έρευνες για κακοποίηση παιδιών που έχουν διεξαχθεί ποτέ στη Δυτική Αυστραλία, όσον αφορά στο πόσες εικόνες εντοπίστηκαν και πόσα θύματα πιστεύουμε ότι έχουν κακοποιηθεί» δήλωσε ο ντετέκτιβ Hamish McKenzie στο 9 News.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, τα παιδιά ήταν μεταξύ 3 και 13 ετών και οι Αρχές θεωρούν πως ο άνδρας τα είχε γνωρίσει μέσω φιλικών και οικογενειακών κύκλων.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: