Ο μεγαλύτερος γορίλας του κόσμου έγινε 65 ετών και γιόρτασε τα γενέθλια με μια σπέσιαλ τούρτα

Advertisement

Η Fatou, ο μεγαλύτερος σε ηλικία γορίλας του κόσμου, έγινε 65 ετών και γιόρτασε τα γενέθλια με μια τούρτα στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου.

Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου ετοίμασε στην Fatou μια τούρτα από ρύζι, cottage cheese, φρούτα και λαχανικά, που πάνω είχε γραμμένο τον αριθμό 65 με κόκκινες και γκρι καραμέλες και ο 65χρονος θηλυκός γορίλας την απόλαυσε δεόντως.

Advertisement

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο ζωολογικός κήπος, η Fatou φαίνεται μέχρι και να γλείφει τα δάχτυλά της, αφού πρώτα έφαγε την ξεχωριστή τούτα που της έδωσαν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zoo Berlin (@zooberlin)

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η Fatou ήρθε στο Βερολίνο το 1959 και ζει έκτοτε εκεί.

«Οι γορίλες που ζουν στην άγρια φύση έχουν προσδόκιμο ζωής περίπου 40 χρόνια και στα 65, η Fatou είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία γορίλας του κόσμου εδώ και αρκετό καιρό», σχολίασε ο Christian Aust, υπεύθυνος των συγκεκριμένων ζώων στον ζωολογικό κήπο.

Το 2017, ένα ρεπορτάζ του γερμανικού καναλιού RBB, ανέφερε πως η Fatou γεννήθηκε το 1957 και μεγάλωσε αρχικά στην άγρια φύση της Δυτικής Αφρικής, πριν την φέρει στη Γαλλία ένας ναύτης.

Advertisement

Τελικά κατέληξε στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου σε ηλικία μόλις 2 ετών όταν ο ναύτης την αντάλλαξε για χρήματα, ώστε να αποπληρώσει κάποια χρέη.

Η Fatou είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή γορίλας του κόσμου μετά τον θάνατο του 60χρονου Colo, το 2017. Μοιραζόταν το ρεκόρ με την Trudy, που ζούσε στον ζωολογικό κήπο του Άρκανσας, αλλά πέθανε το 2019.

Ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου είπε πως το συγκεκριμένο είδος γορίλα είναι υπό εξαφάνιση, λόγω της συνεχούς αποψίλωσης του φυσικού του περιβάλλοντος.

Advertisement

«Ολοένα και λιγότερα ζώα ζουν στα τροπικά δάση του Καμερούν, της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας, της Γκαμπόν και της Δημοκρατίας του Κονγκό», ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση.

Όπως εξήγησε, οι γορίλες έχουν βάρος που μπορεί να φτάσει μέχρι και 200 κιλά και τρώνε μεταξύ 15-20 κιλά από φύλλα, γρασίδι, φλούδες και φρούτα καθημερινά.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: