Σκότωσε τη γυναίκα του στην Κολομβία και συνελήφθη 28 χρόνια μετά στις ΗΠΑ

Σκότωσε τη γυναίκα του στην Κολομβία και συνελήφθη 28 χρόνια μετά στις ΗΠΑ
Advertisement

Οι Αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν την Τετάρτη έναν Κολομβιανό ο οποίος είχε διαφύγει στη χώρα μετά τη δολοφονία της συζύγου του το 1994.

Ο 61χρονος William Hernando Usma Acosta μπήκε παράνομα στις ΗΠΑ το 1995 και ζούσε με το ψευδώνυμο Carlos Alberto Rendon, όπως ενημέρωσε το FBI.

Advertisement

«Η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα ενδοοικογενεικού περιστατικού κατά το οποίο ο Usma Acosta πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του, Laura Rose Agudelo, και στη συνέχεια πυροβόλησε την κόρη του, η οποία επιχείρησε να παρέμβει» ανακοίνωσε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ερυθρά ειδοποίηση από την Interpol, αλλά παρέμενε ασύλληπτος μέχρι και τώρα.

Το 1996 είχε καταδικαστεί, ερήμην, από το Έβδομο Ποινικό Δικαστήριο του Μεδεγίν σε 45 χρόνια κάθειρξης για δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας και παράνομη οπλοκατοχή. Στη συνέχεια η ποινή του μειώθηκε σε 26 χρόνια και έξι μήνες.

Advertisement

«Τον Ιούνιο του 2020, ειδικοί πράκτορες του FBI της Βοστώνης έλαβαν πληροφορίες πως ο Usma Acosta ενδεχομένως βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή» και μετά τον εντοπισμό του συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Προ ετών ο 61χρονος είχε παντρευτεί με Αμερικανίδα και είχε λάβει μόνιμη άδεια διαμονής.

«Ο William Hernando Usma Acosta (…) πίστευε ότι μπορεί να διαφεύγει από το Δικαιοσύνη καταφεύγοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες και δημιουργώντας νέα ταυτότητα.

Advertisement

Πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για αυτά που έκανε και η σημερινή σύλληψη εξασφαλίζει ότι θα γίνει» σημείωσε ο Joseph Bonavolonta, από το FBI.

Πλέον έχει μεταφερθεί στην Υπηρεσία Μετανάστευσης, αναμένοντας τις εξελίξεις.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: