Σταύρος Νικολαΐδης: «Και ερωτώ, γιατί παιδιά δεν μπορούμε να κάνουμε αστεία με τους βιασμούς;»

Advertisement

Ο Σταύρος Νικολαΐδης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso, όπου και αναφέρθηκε στο κίνημα metoo, αλλά και στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν γύρω από το ”Super Mammy”.

Ερωτηθείς για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Παύλο Χαϊκάλη, ο ίδιος δήλωσε: «Θεωρώ πως σε ορισμένα θέματα υπάρχει υπερβολή. Στο θέμα του Χαϊκάλη δεν υπάρχει καμιά καταδίκη. Δεν έχει φτάσει στον εισαγγελέα θέμα δικό του.

Advertisement

Να καταστραφεί η ζωή ενός ανθρώπου χωρίς να υπάρχει καταδίκη από δικαστήριο, δεν το θεωρώ σωστό. Όπου υπάρχει καταδικαστική απόφαση από το κράτος, ναι, είμαι μαζί τους και καλώς γίνεται και πρέπει να βγαίνουν αυτά τα θέματα. Αν με ρωτάς προσωπικά, δεν είχα τέτοια εικόνα για τον Παύλο.

Με τον Φιλιππίδη δεν είχα συνεργαστεί ποτέ, όμως γνώριζα ότι ήταν δύσκολος άνθρωπος και εγωκεντρικός. Εγώ τον έβλεπα και τον θαύμαζα, και τον θεωρώ σπουδαίο ηθοποιό.

Είμαι υπέρ του κινήματος #MeToo και τα θύματα που έχουν πληγωθεί πρέπει να δικαιωθούν. Ανεξαρτήτως του χρόνου που θα ειπωθούν, οι καταγγελίες πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω. Όμως μη φτάσουμε και στο αντίθετο άκρο και στη δαιμονοποίηση όλων των πραγμάτων.

Advertisement

Σταύρος Νικολαΐδης: Ποια είναι η θέση του για τις έντονες αντιδράσεις γύρω από το Super Mammy

O ηθοποιός στη συνέχεια μάλιστα αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το Super Mammy, αναφέροντας: «Δεν τολμάμε πια να μιλήσουμε, να σατιρίσουμε, να γελάσουμε.

Με το σίριαλ του Μάρκου Σεφερλή, με ένα ανέκδοτο που λέγεται από πολύ παλιά (σ.σ.: με τον βιαστή στον δρόμο), έγινε ο χαμός και λένε πλέον ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αστεία με τους βιασμούς. Και ερωτώ: Γιατί, παιδιά, δεν μπορούμε να κάνουμε αστεία με τους βιασμούς;

Advertisement

Και με τον βιασμό κάνουμε αστεία, και με τον θάνατο κάνουμε αστεία και με τα πάντα μπορούμε να κάνουμε αστεία. Αυτό είναι το χιούμορ. Δηλαδή πριν από 20 χρόνια που λεγόταν αυτό το ανέκδοτο, δεν υπήρχαν βιασμοί;

Τώρα τι άλλαξε ξαφνικά; Το ότι βιάζονται από γνωστούς; Δηλαδή πλέον δεν μπορούμε ούτε να μιλήσουμε; Υποψιάζομαι πως όλο αυτό μπορεί να είναι και κατευθυνόμενο και είναι τρομερά υπερβολικά να γίνονται όλα για μια τηλεοπτική σειρά».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: