Σε αυτή τη δουλειά οι μαθητευόμενοι παίρνουν πάνω από 15.000 ευρώ τον μήνα

Σε αυτή τη δουλειά οι μαθητευόμενοι παίρνουν πάνω από 15.000 ευρώ τον μήνα
Advertisement

Καθώς ο ανταγωνισμός στις μεγάλες εταιρείες για την απόκτηση ικανών εργαζομένων φουντώνει, στις τράπεζες της Wall Street ακόμα και οι μαθητευόμενοι βλέπουν τις αμοιβές τους να εκτινάσσονται στα ύψη.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg, κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου αύξησαν τις αμοιβές στη φετινή σεζόν για πρακτικές κατά 37,2% σε σχέση με πέρυσι.

Advertisement

Αυτό διότι η Wall Street επί του παρόντος φαίνεται να δυσκολεύεται ιδιαίτερα να κάνει προσλήψεις, καθώς οι εργαζόμενοι είναι δυσεύρετοι στους περισσότερους κλάδους.

Στον χρηματοοικονομικό τομέα παρατηρείται υψηλός ρυθμός παραιτήσεων αλλά και δυσαρέσκειας, κυρίως ανάμεσα στους junior τραπεζίτες, οι οποίοι δουλεύουν ατελείωτες ώρες, που συχνά φτάνουν τις 100 την εβδομάδα.

Παράλληλα, οι τράπεζες έχουν να ανταγωνιστούν τις εταιρείες τεχνολογίας στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν ταλέντα, με τις τελευταίες να προσφέρουν πιο χαλαρούς και ευέλικτους εργασιακούς χώρους.

Advertisement

Έτσι, στην προσπάθειά τους να προσλάβουν μαθητευόμενους για τα καλοκαιρινά προγράμματά τους, οι εταιρείες της Wall Street προσφέρουν αυξημένους μισθούς ακόμα και για όσους δεν έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία trading Jane Street, προσφέρει στους μαθητευόμενους μέσο μισθό 16.356 δολαρίων τον μήνα (15.153 ευρώ) ή σχεδόν 200.000 δολάρια τον χρόνο.

Η μαθητεία διαρκεί από 10 έως 12 εβδομάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ κάποιες εταιρείες προσφέρουν και πιο εκτεταμένα προγράμματα κατάρτισης.

Advertisement

Στη Citadel, όπου μόνο το 0,8% από όσους κάνουν αίτηση εξασφαλίζουν μια θέση στο πρόγραμμα μαθητείας, ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι 14.000 δολάρια ή και παραπάνω, ανάλογα με τα καθήκοντα.

Στο μεταξύ, αυτό τον μήνα και η UBS ανέβασε τον μισθό του πρωτοετή αναλυτή για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, για να ανταγωνιστεί τις Citigroup και JPMorgan Chase, οι οποίες έθεσαν τον στάνταρ μισθό για τους junior bankers στα 110.000 δολάρια τον χρόνο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: