«Ο πιλότος κάπνιζε»: Συνταρακτικά ευρήματα για τη συντριβή αεροσκάφους κοντά στην Κρήτη το 2016

«Ο πιλότος κάπνιζε»: Συνταρακτικά ευρήματα για τη συντριβή αεροσκάφους κοντά στην Κρήτη το 2016
Advertisement

Τον Μάιο του 2016 η πτήση MS804 της EgyptAir κατέπεσε στη Μεσόγειο Θάλασσα, νότια της Κρήτης, παρασύροντας στον θάνατο τους 55 επιβάτες και τα 10 μέλη του πληρώματός του. Χρόνια μετά φαίνεται ότι υπάρχει απάντηση για τα αίτια της συντριβής.

Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας, το επιβατηγό αεροσκάφος φαίνεται ότι συνετρίβη όταν ένας από τους πιλότους άναψε τσιγάρο στο cockpit και προκλήθηκε ανάφλεξη οξυγόνου που διέρρεε από μάσκα έκτακτης ανάγκης.

Advertisement

Η πτήση ταξίδευε από τη Γαλλία στο Κάιρο της Αιγύπτου. Καθώς πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο, όμως, έκανε απότομους ελιγμούς και κατέπεσε.

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 12 Βρετανοί, 12 Γάλλοι, 30 Αιγύπτιοι, δύο Ιρακινοί και ένας Καναδός.

Ένα σωσίβιο από την πτήση MS804 της EgyptAir – Φωτ.: EPA/EGYPTIAN DEFENCE MINISTRY/HANDOUT

Η έρευνα

Στην περιοχή της συντριβής είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση – με τη συμμετοχή και του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού – και το μαύρο κουτί του αεροπλάνου εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από περιοχή κοντά στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Εκείνη την περίοδο, οι Αρχές της Αιγύπτου ισχυρίζονταν πως η συντριβή ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης, παρότι δεν είχε αναλάβει κανείς την ευθύνη. Αναφερόταν, ακόμα, πως εντοπίστηκαν εκρηκτικά στα σώματα των θυμάτων, κάτι που στη συνέχεια διαψεύστηκε.

Advertisement

Ο Αιγύπτιος χειριστής συνήθιζε να καπνίζει στο cockpit και, κατά περίεργο λόγο, δεν υπήρχε καμία σχετική απαγόρευση το 2016. Είναι χαρακτηριστικό πως δύο μήνες πριν από τη συντριβή είχαν αλλαχθεί τα τασάκια από την πολύ χρήση.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν από το μαύρο κουτί, φαίνεται ότι οι πιλότοι ήταν κουρασμένοι και είχαν ακουστεί χασμουρητά. Περί τις 02:25 της 19ης Μαϊού, λεπτά πριν την τραγωδία, ακούστηκε ένα σφύριγμα που μάλλον είναι η διαρροή του οξυγόνου.

Έμπειρος πιλότος σημείωσε πως ο κυβερνήτης, Mohamed Said Ali Ali Shoukair, θα έπρεπε να έχει διαπιστώσει το πρόβλημα στη μάσκα πριν από την απογείωση.

Advertisement

«Όταν μπαίνουμε στην καμπίνα, μεταξύ άλλων ελέγχων που κάνουμε πριν από την απογείωση, είναι να βλέπουμε τη ροή στις μάσκες οξυγόνου» είπε ο Daniele Veronelli στην Corriere Della Sera

Η έκθεση, πληροφορίες από την οποία δημοσιεύει το ιταλικό μέσο, έχει σταλεί στις αρμόδιες Αρχές στο Παρίσι αλλά δεν έχει δοθεί, επισήμως, στη δημοσιότητα.

Η Julie Heslouin έχασε τον 41χρονο αδελφό της και τον 75χρονο πατέρα της. «Περιμένουμε από το 2016 για να καταλάβουμε γιατί χάσαμε τους αγαπημένους μας. Και, επισήμως, κανείς δεν μας έχει πει τίποτα».

Advertisement

Το 2018, γαλλική Ρυθμιστική Αρχή είχε σημειώσει πως «το πιθανότερο είναι πως (…) ξέσπασε φωτιά στο cockpit καθώς το αεροσκάφος πετούσε και η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος του αεροσκάφους».

Δεν είχε, όμως, γίνει καμία αναφορά περί διαρροής οξυγόνου ή πιλότων που καπνίζουν στην καμπίνα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: