Πατέρας έφτιαξε πάρκο αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ για να παίζει η ΑΜΕΑ κόρη του

Πατέρας έφτιαξε πάρκο αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ για να παίζει η ΑΜΕΑ κόρη του
Advertisement

Ο Gordon Hartman από το Τέξας προσπάθησε να δώσει ακόμα περισσότερο «χρώμα» στην ζωή της κόρης του, όταν αποφάσισε να φτιάξει θεματικό πάρκο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα ο πατέρας της Morgan όταν συνειδητοποίησε πως στην πόλη του δεν υπάρχουν θεματικά πάρκα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ένα εκ των οποίων είναι και η κόρη του, αποφάσισε να φτιάξει ένα ο ίδιος, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ψυχαγωγούνται.

Advertisement

«Κατανοώ και δικαιολογώ τον αυθορμητισμό των παιδιών όταν έρχονται σε επαφή με άτομα που είναι ”ιδιαίτερα” και δεν μπορώ να τα κατηγορήσω. Η Morgan είναι μια όμορφη μικρή κυρία.

Όταν κάποιος τη γνωρίζει εισπράττει ένα χαμόγελο, ενώ σίγουρα εκείνη θέλει να τον πάρει αγκαλιά. Πολλές φορές στενοχωριέται που δεν την αποδέχονται όλοι», σχολιάζει σχετικά ο Hartman.

Έτσι το 2007 αποφάσισε να δημιουργήσει ένα θεματικό πάρκο. Ο ιδανικός χώρος βρέθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο στο Σαν Αντόνιο, στο Τέξας.

Ο άνδρας για την κατασκευή συμβουλεύτηκε γιατρούς, ψυχοθεραπευτές και γονείς ατόμων με αναπηρία. Το πάρκο ονομάστηκε «Morgan’s Wonderland», ενώ κόστισε 34 εκατομμύρια δολάρια.

Advertisement

Ο ίδιος να αναφέρουμε πως πούλησε τις επιχειρήσεις το 2005, για να ιδρύσει το Οικογενειακό Ίδρυμα Gordon Hartman, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με στόχο τη βοήθεια ανθρώπων με αναπηρία.

Το πάρκο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2010. Ανάμεσα στα αξιοθέατα του χώρου είναι μια παιδική χαρά και ένα τρένο μινιατούρα. Αξίζει να αναφέρουμε πως το 1/3 του προσωπικού είναι άτομα με αναπηρίες.

Φέτος, το θεματικό πάρκο επεκτάθηκε με τη δημιουργία του Morph’s Inspiration Island, ενός πλήρως προσβάσιμου για όλους υδάτινου πάρκου.

Advertisement

«Τον Ιούλιο λιγότεροι άνθρωποι έρχονταν εδώ εξαιτίας της ζέστης, έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα πάρκο νερού για μια δροσερή ανάσα», τόνισε ο Hartman.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: