Νίκος Παππάς: Την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο προτείνει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Advertisement

Την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016 προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδηλίνη.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να δικαστεί ο πρώην υπουργός για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Advertisement

Η εισαγγελέας ζητά να δικαστεί και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας

Μαζί με τον Νίκο Παππά, η εισαγγελέας ζητεί να δικαστεί για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε προσφύγει στις δικαστικές αρχές καταγγέλλοντας την ύπαρξη του σκοτεινού παρασκηνίου πίσω από το διαγωνισμό, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει κανάλι υπό τον έλεγχό του.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει καταγγείλει, ο Χρήστος Καλογρίτσας, η σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και πως καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η εταιρεία του.

Ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει κεντρικό ρόλο στον Νίκο Παππά, αναφέροντας ότι εκείνος έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις.

Τον τελευταίο λόγο, για την παραπομπή ή μη, θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: