Αιδηψός: Σεσημασμένος ο 30χρονος δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν με 67 κιλά κάνναβη

Advertisement

Σεσημασμένος είναι ο 30χρονος άνδρας που κλώτσησε γάτα αφού πρώτα τη δελέασε με φαγητό σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό. Ο νεαρός πριν από πέντε χρόνια είχε συλληφθεί από τις αρχές για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος είχε συλληφθεί και το 2017 για διακίνηση ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας να κατέχει 67 κιλά κάνναβη με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Advertisement

Για τη σύλληψη του 30χρονου άνδρα που κλώτσησε γάτα προς τη θάλασσα, αφού πρώτα τη δελέασε με φαγητό σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό, μίλησε σήμερα (3/5) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Έδωσα τόση μεγάλη βάση στο περιστατικό γιατί πιστεύω ότι, εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που σχετίζονται με τη βία, πρέπει να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στο κράτος, στην αστυνομία και τους πολίτες.

Η αστυνομία είναι εδώ για να προστατεύσει τους πολίτες και να συμβάλλει στην τήρηση των νόμων. Χθες είδαν οι πάντες το βίντεο, κάποια άτομα που φέρονταν βάναυσα σε ένα γατάκι, κινητοποιήθηκαν, το έκαναν θέμα, τους συγχαίρω γι’ αυτό, και τους ευχαριστώ, γιατί, μέσω της ανάδειξης αυτού του γεγονότος, η δυνατότητα στους πολίτες να μάθουν ότι υπάρχει ένας νόμος που αφορά την προστασία των ζώων και την κακοποίηση των ζώων.

Advertisement

Ο νόμος είναι αυστηρός, και έμαθαν ότι αυτός ο νόμος τηρείται. Στην Ελληνική Αστυνομία έχουμε ιδρύσει το Τμήμα Προστασίας των Ζώων και έχουν υπάρξει εκατοντάδες καταγγελίες.

Έχουν γίνει περί τις 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων, έχουν υπάρξει συνολικά 900 πρόστιμα ύψους του 1,3 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι «οι δήμοι έχουν τις δικές τους ευθύνες δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές. Δουλειά της αστυνομίας είναι να ελέγχει την εφαρμογή των νόμων και να είναι εκεί σε κάθε καταγγελία. Ο νόμος είναι νόμος, οφείλουμε να τον τηρούμε όλοι.

Προστατεύουμε τα ζωάκια, είναι θέμα επιλογής, είναι θέμα παιδείας, και το ενδιαφέρον είναι ότι στατιστικά, τα άτομα που φέρονται με βία στα ζώα, φέρονται με βία και στους ανθρώπους, και συνδέονται και με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Ο δράστης είναι σεσημασμένος, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Advertisement

Αυτό που με στεναχώρησε ήταν ότι ολόκληρη η παρέα συμμετείχε σε αυτή την απολίτιστη συμπεριφορά. Οι πάντες οφείλουν να γνωρίζουν ότι η αστυνομία είναι εξίσου αυστηρή με την εφαρμογή των νόμων, είναι απαίτηση της κοινωνίας. Δίνουμε μάχη για να συμβεί αυτό».

Σε ό,τι αφορά την ποινή που αντιμετωπίζει ο 30χρονος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε: «Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα. Η ποινή που θα του καταλογιστεί εξαρτάται από την κατηγορία που θα του αποδοθεί. Πάντως, ο νόμος είναι αυστηρός, και, εάν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα το παράπτωμα, μπορεί να υπάρξει και ποινή φυλάκισης».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: