Αστυνομικός κατηγορείται ότι βίασε 13χρονη που πήγε να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της

Αστυνομικός κατηγορείται ότι βίασε 13χρονη που πήγε να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της
Advertisement

Οργή έχει προκαλέσει στην Ινδία η καταγγελία μιας 13χρονης, η οποία φέρεται να βιάστηκε από αστυνομικό, όταν επιχείρησε να καταγγείλει πως ήδη είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, από τέσσερις άνδρες.

Οι αρχές στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές επιβεβαίωσαν ότι συνελήφθη ένας αστυνομικός σε σχέση με την υπόθεση, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ινδία.

Advertisement

Πολλοί κατηγορούν την αστυνομία ότι συμβάλει στη διαιώνιση μιας συστημικής κουλτούρας σεξουαλικής βίας.

«Αν τα αστυνομικά τμήματα δεν είναι ασφαλή για τις γυναίκες, τότε πού θα πηγαίνουν για να κάνουν καταγγελία;», έγραψε στο Twitter η Πριγιάνκα Γκάντι Βάντρα, πολιτικός του κόμματος του Κογκρέσου, της αντιπολίτευσης.

Η ανήλικη κατήγγειλε ότι τέσσερις άνδρες την πήγαν στο γειτονικό κρατίδιο Μαντία Πραντές στις 22 Απριλίου. Κατάφερε να τους ξεφύγει έπειτα από λίγες ημέρες και πήγε στο αστυνομικό τμήμα στις 27 Απριλίου, όπου βιάστηκε ξανά, σύμφωνα με την καταγγελία της.

Advertisement

Μετά τη σύλληψή του, ο αστυνομικός δήλωσε ότι είναι αθώος και ζήτησε να γίνει ανεξάρτητη έρευνα. Παράλληλα, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες για την απαγωγή και τον βιασμό της ανήλικης τον Απρίλιο. Μία γυναίκα επίσης συνελήφθη για την υπόθεση.

Σχεδόν 32.000 βιασμοί ή απόπειρες βιασμών καταγγέλθηκαν στην Ινδία το 2020, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία.

Όμως, ακτιβιστές πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος. Το 2018 η Ινδία υιοθέτησε τη θανατική ποινή για τους δράστες βιασμών κοριτσιών κάτω των 12 ετών, έπειτα από τις πιέσεις που είχαν προκαλέσει οι πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: