Έβαλε τα κλάματα ο Τζεφ Μπέζος: Μίλησε δημόσια για τον άνθρωπο που τον υιοθέτησε -Μετανάστης στις ΗΠΑ [βίντεο]

Advertisement

Ο Τζεφ Μπέζος έβαλε τα κλάματα καθώς διηγούνταν πώς ο πατέρας του μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Κούβα όταν ήταν 16 ετών.

Ο 58χρονος δισεκατομμυριούχος της Amazon συγκινήθηκε, καθώς περιέγραφε τον Μιγκέλ (τον πατέρα του), «που αγωνιζόταν για μια καλύτερη ζωή» όταν έφυγε από το Σαντιάγο, λόγω της κατάληψης της εξουσίας από τον Φιντέλ Κάστρο.

Advertisement

Ο Τζεφ Μπέζος περιέγραψε «αυτές τις δύσκολες εμπειρίες», προσθέτοντας: «Νομίζω ότι σε κάθε μετανάστη θα βρεις μια βαθιά αισιοδοξία και μια βαθιά ανθεκτικότητα».

Ο Μπέζος μίλησε για τα συναισθήματα που τον διακατέχουν για τον πατέρα του στα βραβεία Statue of Liberty-Ellis Island, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μιγκέλ, ο οποίος υιοθέτησε τον Τζεφ ως δικό του γιο, όταν παντρεύτηκε τη μητέρα του, Τζάκι, κέρδισε το βραβείο για την «ενσωμάτωση της καρδιάς της ιστορίας των μεταναστών». Μετακόμισε στις ΗΠΑ, όταν ο Κάστρο κατέλαβε την εξουσία στην Κούβα και εθνικοποίησε το ξυλουργείο του πατέρα του.

Advertisement

Μπέζος: Κάθε μετανάστης στις ΗΠΑ έχει τη δική του ιστορία

Ο Μπέζος διηγήθηκε σχετικά: «Κάθε μετανάστης που έχει έρθει σε αυτήν τη χώρα (ΗΠΑ) έχει τις δικές του μοναδικές ιστορίες. Παλεύουν για μια καλύτερη ζωή, δυσκολίες, αλλά καταλήγουν να πιστεύουν και στην Αμερική. Θεωρούν ότι αυτό το μέρος δημιουργεί ευκαιρίες -και πράγματι το κάνει».

«Αυτή είναι σίγουρα η ιστορία του μπαμπά μου. Καταγόταν από το Σαντιάγο της Κούβας. Ήταν 16 ετών. Δεν μιλούσε αγγλικά. Είχε αυτές τις δύσκολες εμπειρίες. Νομίζω ότι σε κάθε μετανάστη θα βρεις μια βαθιά αισιοδοξία και μια υψηλή ανθεκτικότητα», πρόσθεσε ο δισεκατομμυριούχος.

Μάλιστα, είπε ότι αυτός και τα αδέλφια του «δεν θα μπορούσαν να είχαν καλύτερο πρότυπο» από τον Μιγκέλ Μπέζος.

Στη συνέχεια, ο Μιγκέλ ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο και να χαιρετήσει τον γιο του, δίνοντάς του ένα φιλί.

Advertisement

Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο βιολογικός γιος της Ζακλίν και του Τεντ Γιόργκενσεν, αλλά το ζευγάρι χώρισε αμέσως μετά τη γέννησή του. Στη συνέχεια, η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε με τον Μιγκέλ, που ονομάζεται Μάικ, το 1968.

Επειτα από κάποιους μήνες γάμου με την Τζάκι, ο Μιγκέλ (ή Μάικ όπως τον φωνάζουν, πλέον) υιοθέτησε νόμιμα τον Τζεφ, ο οποίος ήταν τότε 4 ετών, και τον μεγάλωσε σαν να ήταν δικός του γιος.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: