Το ντοκιμαντέρ που ετοίμαζε ο Τζορτζ Μάικλ πριν το θάνατό του είναι έτοιμο

«Freedom: Uncut»: Ο Τζορτζ Μάικλ, πριν πεθάνει, αφηγήθηκε τη ζωή του σε ένα ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ που ετοίμαζε ο Τζορτζ Μάικλ πριν το θάνατό του είναι έτοιμο
Advertisement

Πριν το θάνατό του ο Τζορτζ Μάικλ είχε αποφασίσει να αφηγηθεί τη ζωή του σε ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο τελικά είναι και η τελευταία του παρακαταθήκη.

To «Freedom: Uncut» είχε ξεκινήσει ως προσωπικό πρότζεκτ του Τζορτζ Μάικλ. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ με αφηγητή τον ίδιο για το δρόμο που ακολούθησε μετά τους Wham!

Advertisement

Ο θρύλος της ποπ ξεκινώντας με το «Faith», συνέχισε με το αριστουργηματικό «Listen Without Prejudice. Vol. 1» σε μια σόλο καριέρα η οποία καθώς προχωρούσε υπήρξε απαλλαγμένη από τους συμβιβασμούς της μουσικής βιομηχανίας, το ίδιο επιτυχημένη από την αρχή μέχρι και το τέλος.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια προσωπική κατάθεση πάνω στην προσωπική του μάχη με τη διασημότητα και τους αγώνες που έπρεπε να δώσει για να επιβάλλει το προσωπικό του όραμα κόντρα στις απαιτήσεις του κοινού.

Εκτός από ανέκδοτο προσωπικό υλικό, το ντοκιμαντέρ περιέχει συνεντεύξεις από τους φίλους και συνεργάτες του Τζορτζ Μάικλ: Στίβι Γουόντερ, Ελτον Τζον, Ρίκι Τζερβέις, Νάιλ Ρότζερτς, Μαρκ Ρόνσον, Λίαμ Γκάλαρχερ, Μέρι Τζ. Μπλάιτζ, Ζαν Πολ Γκοτιέ, ενώ μιλούν και τα πέντε supermodels που πρωταγωνιστούν στο θρυλικό βίντεο κλιπ του «Freedom! 90’» που σκηνοθέτησε ο Ντέιβιντ Φίντσερ: η Ναόμι Κάμπελ, η Κρίστι Τέρλινγκτον, η Σίντι Κρόφορντ, η Τατιάνα Πάτιτζ και η Λίντα Εβαγκελίστα.

Advertisement

Ο Τζορτζ Μάικλ εμφανίζεται σε πλάνα αρχείου από την ακμή του στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όπως και σε αποσπάσματα συνεντεύξεων που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της ζωής του, μέχρι τον θάνατό του το 2016, σε ηλικία 53 ετών.

Στην αρχή του τρέιλερ, ο Μάικλ καταθέτει τις σκέψεις του για τις προκλήσεις της φήμης. «Δεν μπορώ πραγματικά να εξηγήσω πόσο σαρωτική μπορεί να γίνει αυτού του είδους η υστερία», ακούγεται να λέει ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός με το βρετανικό ποπ ντουέτο Wham! πριν ξεκινήσει σόλο καριέρα το 1987.

Ωστόσο, είχε πάντα πλήρη επίγνωση της ενοποιητικής δύναμης της μουσικής: «Πιστεύω ότι μπορώ να αφήσω τραγούδια που θα σημαίνουν κάτι για τις άλλες γενιές», έλεγε τότε.

Η ταινία δεν αποφεύγει τις αμφιλεγόμενες στιγμές του Τζορτζ Μάικλ, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψής του το 1998 για μια «άσεμνη πράξη» σε δημόσια τουαλέτα του Μπέβερλι Χιλς. Λίγο μετά, έκανε coming out, δηλώνοντας δημόσια ότι είναι γκέι σε συνέντευξή του τότε στο CNN.

Advertisement

Το «George Michael Freedom Uncut» θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 22 Ιουνίου, τρεις ημέρες πριν από τα γενέθλια του -αν ζούσε θα έκλεινε τα 59 του χρόνια.

Η ταινία θεωρείται το «κύκνειο άσμα» του δύο φορές βραβευμένου με Grammy τραγουδιστή, συνθέτη, στιχουργού και παραγωγού, καθώς συμμετείχε και στη σκηνοθεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έβαζε τις τελευταίες πινελιές στο πρότζεκτ λίγες εβδομάδες πριν από το θάνατό του, με την προοπτική να το κυκλοφορήσει το 2017.

Το ντοκιμαντέρ «Freedom: Uncut» θα κάνει την πρεμιέρα του στις 22 Ιουνίου και στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα Village Cinemas

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: