Πρόεδρος FIA: Ο Hamilton θα πληρώσει πρόστιμο αν δεν αφαιρέσει τα κοσμήματα του στο Μονακό

Πρόεδρος FIA: Ο Hamilton θα πληρώσει πρόστιμο αν δεν αφαιρέσει τα κοσμήματα του στο Μονακό
Advertisement

O Mohammed ben Sulayem ξεκαθάρισε πως ο Lewis Hamilton πρέπει να αφαιρέσει τα κοσμήματα ενώ οδηγεί το μονοθέσιο του, ειδάλλως ο Βρετανός θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο.

Η FIA έδωσε στον Hamilton εξαίρεση δύο αγώνων, επιτρέποντάς του να συνεχίσει να φοράει κοσμήματα που “δεν μπορεί να αφαιρέσει εύκολα”. Η εξαίρεση προς τον Hamilton λήγει στο GP του Μονακό.

Advertisement

Από τη πλευρά του ο Lewis Hamilton πριν από μερικές ημέρες κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς και θα συνεχίζει να φορά το σκουλαρίκι στη μύτη και στο αυτί του κατά τη διάρκεια που οδηγεί το μονοθέσιο του, επειδή όπως υποστηρίζει τα σκουλαρίκια αυτά απαιτούν χειρουργική επέμβαση για να βγουν.

Ο ben Sulayem είπε για το θέμα:

«Οι άνθρωποι λένε ότι έκανα αυτό που ήθελαν ο Lewis και ο Toto απολύοντας τον Michael Masi. Ο Lewis είδε έναν γιατρό στο Μαϊάμι για να συζητήσει το θέμα των κοσμημάτων – και, μαντέψτε, ήταν Βρετανός γιατρός.

Λέω απλώς ότι υπάρχουν κανόνες. Δεν εναπόκειται σε μένα να αποφασίσω για τα πλεονεκτήματα της επιστήμης. Αυτή είναι δουλειά των γιατρών.

Advertisement

Θα ήθελα ο Lewis να είναι ένα πρότυπο, ένας πρεσβευτής, για να στείλει το σωστό μήνυμα σε όλους τους νέους οδηγούς για να αποτρέψουν μια τραγωδία. Θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε για αυτόν τον καλό σκοπό.

Λατρεύω τα κοσμήματα. Τα λατρεύω απόλυτα. Αλλά στο μονοθέσιο δεν υπάρχει επιλογή. Ο κόσμος λέει ότι οι κανονισμοί δεν έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν.

Μη με ρωτήσετε γιατί. Οι άνθρωποι μπορούν να ρωτήσουν το παλιό καθεστώς [τη προηγούμενη διοίκηση] γιατί συνέβη αυτό.

Advertisement

Τι θα γίνει εάν ο Lewis αψηφήσει τους κανονισμούς στο Μονακό; Αυτό εξαρτάται από αυτόν. Υπάρχουν πρόστιμα που ισχύουν.

Είναι σαν να τρέχει κάποιος με το αυτοκίνητό του στους δρόμους. Δεν μπορείς να τον εμποδίσεις να το κάνει, αλλά του επιβάλλεται πρόστιμο αν πιαστεί.»

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: