Γάτος δέχθηκε άγρια επίθεση- Η μάχη του για να επιζήσει έδωσε έμπνευση για δωρεές 130.000$

Γάτος δέχθηκε άγρια επίθεση- Η μάχη του για να επιζήσει έδωσε έμπνευση για δωρεές 130.000$
Advertisement

Όταν η κτηνίατρος Κέιτι Βενάνζι εξέτασε τον Μπάντι, ένα γάτο που έφτασε στην κλινική της στη Φιλαδέλφεια έπειτα από άγρια επίθεση από σκύλους, με βαριά καρδιά σκέφτηκε ότι μπορεί να μην τα καταφέρει.

Ο γάτος μετά βίας αντιδρούσε, αλλά την ώρα που άρχισε να φροντίζει τα πολλαπλά τραύματά του, παρατήρησε ότι το ζώο χτυπούσε την ουρά του στο τραπέζι στο οποίο είχε τοποθετηθεί. Κατάλαβε ότι είχε να κάνει με έναν μαχητή, που μπορεί να τα κατάφερνε τελικά.

Advertisement

Ο Μπάντι όχι μόνο κρατήθηκε στη ζωή, αλλά πλέον έχει θεραπευτεί σωματικά, αν και έχει κάποια ψυχολογικά «σημάδια», λέει η κτηνίατρος.

Ταυτόχρονα όμως μετατράπηκε σε μια «διασημότητα», η ιστορία του οποίου έφερε τόσες πολλές δωρεές στην οργάνωση Pennsylvania SPCA, που πλέον τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν να σωθούν άλλα άρρωστα και τραυματισμένα ζώα.

Όταν δέχθηκε επίθεση, ο γάτος ήταν μπροστά από ένα σπίτι, οι ιδιοκτήτες του οποίου άφηναν τροφή και νερό έξω, για το ζώο. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το περιστατικό.

Δύο αγόρια που είχαν βγάλει βόλτα δύο σκύλους κατά τα φαινόμενα τους ενθάρρυναν να επιτεθούν στον Μπάντι, μέχρι τη στιγμή που βγήκαν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού έξω και τους σταμάτησαν.

Advertisement

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο και ο γάτος μεταφέρθηκε στην οργάνωση SPCA και από εκεί στην κτηνιατρική κλινική, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Τα δύο ανήλικα αγόρια αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακοποίηση ζώων, ενώ η οργάνωση ανέλαβε τους σκύλους που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Το βίντεο της επίθεσης έγινε viral και προκλήθηκε ένα κύμα οργής για το συμβάν, αλλά και συμπαράστασης για τον Μπάντι, καθώς η PCPCA άρχισε να δημοσιεύει τακτικά στα social media ενημερώσεις για την κατάστασή του.

Οι αναρτήσεις αυτές συγκέντρωσαν χιλιάδες σχόλια, αλλά και σε δωρεές. Πάνω από 130.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν από διαδικτυακό έρανο και πώληση T-shirt με το μήνυμα «Save every Buddy» (σώστε κάθε Μπάντι).

Advertisement

Αφού καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα του Μπάντι, τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν για την περίθαλψη άλλων τραυματισμένων και άρρωστων γατών. Όσο για τον πρωταγωνιστή αυτής της ιστορίας, ίσως να βρήκε το παντοτινό σπίτι του.

Η Κέιτι Βενάνζι, η κτηνίατρος που τον φρόντισε, ζήτησε να τον φιλοξενήσει μετά το εξιτήριό του από την κλινική. Ήταν μια ιδέα του συζύγου της, Ντέιβ, που ήξερε πόσο είχε δεθεί η κτηνίατρος με τον Μπάντι. Επιπλέον, μία από τις δύο γάτες του ζευγαριού πέθανε τον Ιανουάριο, οπότε είχαν χώρο για άλλη μία.

Οι Βενάνζι είναι σχεδόν βέβαιοι ότι τελικά δεν θα φιλοξενήσουν προσωρινά τον Μπάντι, αλλά θα γίνουν οι κηδεμόνες του. Θέλουν πρώτα να σιγουρευτούν πως το σπίτι τους είναι το κατάλληλο μέρος για εκείνον, εξήγησαν, ενώ ήδη πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία να υιοθετήσουν τον γάτο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: