Lauren Wasser: Το μοντέλο με τα μηχανικά πόδια, που περπάτησε στο show του Louis Vuitton

Η Lauren Wasser, παραπληγική με δύο μηχανικά πόδια, απέδειξε την ανθρώπινη δύναμη, περπατώντας με θάρρoς στην πασαρέλα του οίκου Louis Vuitton.

Lauren Wasser: Το μοντέλο με τα μηχανικά πόδια, που περπάτησε στο show του Louis Vuitton
Advertisement

Η Λορίν Βάσερ το 2012 ξύπνησε σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου 80 κιλά βαρύτερη. Το σώμα της ήταν γεμάτο υγρά που της είχαν χορηγήσει προκειμένου να φύγουν οι τοξίνες από το σώμα της.

Πάλεψε να κουνηθεί και τα πόδια της ένιωθαν σαν να άναβαν ξανά και ξανά με έναν αναπτήρα. Αλλά μέχρι τότε δεν ήξερε πόσο τραγική ήταν η κατάστασή της – μέχρι που άκουσε μια νοσοκόμα να συζητά για τη χειρουργική επέμβαση που έκανε.

Advertisement

Η Λορίν ήταν μόλις 24 ετών όταν της δήλωσαν πως θα της ακρωτηριάσουν το δεξί πόδι. «Μόλις το έχασα», έλεγε τότε στην  Washington Post. «…Ούρλιαζα και έκλαιγα. Ήμουν αθλήτρια και για μένα τα πόδια μου ήταν τα πάντα.  Δεν είχα ιδέα πώς θα ήταν η ζωή μου χωρίς αυτό».

Η Λορίν Βάσερ εμφάνισε το σύνδρομο του τοξικού σοκ όταν χρησιμοποίησε κάποιο ταμπόν κατά τη διάρκεια της περιόδου της. Λίγες εβδομάδες μετά η Λορίν Στις 11 Ιανουαρίου του 2018 ηη 29χρονη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για ακρωτηριασμό και του αριστερού της ποδιού,

«Αισθάνομαι καθημερινά φρικτό πόνο», έγραφε τότε στον λογαριαμό της στο Instagram «Έχω ένα χρυσό [προσθετικό] πόδι για το οποίο είμαι εντελώς περήφανη, αλλά το αριστερό μου πόδι είναι μια ανοιχτή πληγή. Σε λίγους μήνες, αναπόφευκτα θα έχω ακρωτηριάστηκε το άλλο πόδι».

Advertisement

Στα χρόνια που πέρασαν, η Wasser χρησιμοποίησε το instagram για να ενημερώσει τις γυναίκες για τους κινδύνους της.

Το TSS συμβαίνει όταν ορισμένοι τύποι βακτηρίων παράγουν μια επικίνδυνη τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει σοκ στον οργανισμό και να προκαλέσει βλάβη στα ζωτικά μας όργανα, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) των ΗΠΑ. Μπορεί να αντιμετωπιστεί, αλλά μπορεί να είναι θανατηφόρο σε έως και 50% των περιπτώσεων, αναφέρει το NIH.

Η παρατεταμένη χρήση ταμπόν μπορεί να δημιουργήσει το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη αυτών των βακτηρίων — αλλά τα ταμπόν δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι παθαίνουν TSS.

Μπορεί επίσης να συμβεί μετά τον τοκετό, όταν χρησιμοποιούνται ορισμένες συσκευές ελέγχου των γεννήσεων, όπως το διάφραγμα, και σε άτομα που έχουν εγκαύματα, μετεγχειρητικά τραύματα και άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό για Σπάνιες Διαταραχές.

Advertisement

Από τον ακρωτηριαμό της και μετά η Λορίν έχει αφιερώσει όλη της τη ζωή στο να ενημερώνει τις γυναίκες σχετικά με το Toxic Shock Syndrome. Ενιοτε εμφανίζεται και σε κάποια fashion shows προκειμένουν να κάνει ακόνη πιο αισθητή τη φωνή της.

Πριν λίγες ημέρες συμμετείχε στο show του Louis Vuitton (Cruise 2023) που πραγματοποιήθηκε στο San Diego.

Η Λορίν περπάτησε περήφανα με τα μηχανικά της πόδια, αποδεικνύοντας την ανθρώπινη δύναμη. Όπως καταλαβαίνετε, αποτέλεσε την σταρ της βραδιάς και έκανε τους πάντες να μιλούν για το έργο της γύρω από το Toxic Shock Syndrome.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: