Οι Λειψοί γίνονται το πρώτο νησί που καταργεί τις ξαπλώστρες και μπράβο τους

Οι Λειψοί γίνονται το πρώτο νησί που καταργεί τις ξαπλώστρες και μπράβο τους
Advertisement

Σε εκνευρίζουν οι ξαπλώστρες που σιγά σιγά καταπίνουν και την τελευταία σπιθαμή παρθένων παραλιών;

Θες να αράζεις άνετα με την ομπρελίτσα σου στην ήλιο; Το ίδιο θέλει και ο δήμος Λειψών για σένα, ώστε να μη σου… λείψοι τίποτα.

Advertisement

Ο δήμος μαζί με τους επαγγελματίες του νησιού επιμένουν σε έναν αυθεντικό τρόπο διακοπών με οικολογική συνείδηση χωρίς περιττές πολυτέλειες, και λένε «όχι» στις ξαπλώστρες σε παραλίες, ενώ μέσα από όμορφα βίντεο παροτρύνουν τους ταξιδιώτες να απολαύσουν τις ανέσεις που προσφέρει απλόχερα η φύση.

Στο ίδιο πνεύμα, οι Λειψοί είναι ιδανικοί για εξερεύνηση χωρίς αυτοκίνητο αλλά και για διακοπές σε «ιδιωτικά» νησάκια με φυσικές «πισίνες», αντί για πολυτελή resorts.

Μάλιστα μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού και πανδημίας, ο δήμος καλεί τους «διαβασμένους» ταξιδιώτες του προορισμού να αφήσουν στην άκρη για λίγο την τεχνολογία και να ζήσουν το νησί της Καλυψούς, παρέα με ένα βιβλίο.

Advertisement

«Στους Λειψούς εφαρμόζουμε μια τακτική πρωτοποριακή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αφαιρούμε τα περιττά και κρατάμε την ουσία.

Υποστηρίζουμε έμπρακτα την αντικατάσταση των πλαστικών, την ʺκατάργησηʺ της ξαπλώστρας αλλά και την αποφυγή χρήσης του αυτοκίνητου λόγω των μικρών μας αποστάσεων. Στους Λειψούς, αισθάνεσαι… πλήρης, όπως λέει και το κάλεσμα μας εφέτος», δηλώνει ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: