Τι κάνει η Τζέιν Φόντα και διατηρείται τόσο καλά στα 84;

Τι κάνει η Τζέιν Φόντα και διατηρείται τόσο καλά στα 84;
Advertisement

Οι συμβουλές ομορφιάς από όμορφες και καλοδιατηρημένες celebrities είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Όταν έρχονται, ωστόσο, από γυναίκες που λάμπουν ακόμη και μετά τα 80, έχουν άλλη βαρύτητα.

Η Τζέιν Φόντα ήταν και παραμένει μια από τις πιο όμορφες και λαμπερές σταρ του κινηματογράφου, γνωστή εκτός από τις ταινίες της και για τις περίφημες βιντεοκασέτες αεροβικής στη δεκαετία του ’80, τα βιβλία της, αλλά και για τον πολιτικό ακτιβισμό της.

Advertisement

Με ό,τι κι αν καταπιανόταν πάντα, δεν έχανε ποτέ τη λάμψη της, την οποία διατηρεί ακόμη και σήμερα, αρκετές δεκαετίες αργότερα.

Πώς το έχει καταφέρει αυτό; Εκτός, προφανώς, από τα καλά της γονίδια, έχει και κάποια «μυστικά» τα οποία μοιράζεται, τα οποία μπορούν να μπουν ως στόχος από όλες τις γυναίκες.

Όλα είναι θέμα υγείας

Σε παλιότερη συνέντευξή της, η Φόντα έχει αναφέρει ότι η εμφάνισή της είναι (και) θέμα τύχης, αλλά η ίδια φρόντισε να εξασκεί το μυαλό και το σώμα της σε καθημερινή βάση.

Advertisement

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους, μιας γερής καρδιάς και γερών οστών είναι απαραίτητα «συστατικά» για καλή γήρανση. Όπως αναφέρει η ηθοποιός, δεν υπερέβαλλε με το αλκοόλ και δεν κάπνισε ποτέ.

Δεν σταματά να κινείται

Παρά την οστεοαρθρίτιδα και την αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου, η Τζέιν Φόντα δεν σταματά να κινείται. Όπως αναφέρει η ίδια, γυμνάζεται ακόμη, σε πιο αργούς ρυθμούς, κάνοντας γιόγκα και ασκήσεις αντίστασης.

Προσέχει τι τρώει

Ένα ολόκληρο κεφάλαιο του βιβλίου της Prime Time είναι αφιερωμένο ακριβώς σε αυτό και όπως εξηγεί και η ίδια, λόγω του ότι τα κύτταρα αναπαράγονται με πιο αργούς ρυθμούς όσο μεγαλώνουμε, ό,τι τρώμε είναι άκρως σημαντικό.

Advertisement

Όπως προτείνει η ίδια, χρειάζεται να αποφεύγουμε την επεξεργασμένη ζάχαρη, το πολύ νάτριο και να προτιμάμε τους σύνθετους υδατάνθρακες, τα πολύχρωμα λαχανικά και την άπαχη πρωτεΐνη. Καλό είναι να μην ξεχνάμε και την πολυβιταμίνη μας, ειδικά αν η διατροφή μας δεν είναι ισορροπημένη.

Κάντε τις επιλογές που θεωρείτε σωστές για εσάς

Παρ’ όλο που προκάλεσε έναν σχετικό «θόρυβο» στο Χόλιγουντ, η Φόντα προχώρησε σε αισθητική επέμβαση στο σαγόνι και κάτω από τα μάτια στην ηλικία των 72 και όπως λέει και η ίδια, δεν μετανιώνει ούτε στιγμή.

Ο λόγος είναι ότι παρ΄όλο που ένιωθε καλά, έδειχνε πάντα κουρασμένη και αυτό ήταν κάτι που ήθελε να αλλάξει, ώστε η εμφάνισή της να συμβαδίζει με αυτό που αισθανόταν.

Επενδύστε στις σχέσεις σας

Είτε πρόκειται για φίλους, είτε για οικογένεια, είτε για τον σύντροφό σας, οι δυνατές και σημαντικές σχέσεις μας είναι αυτές που μας κρατούν νέους. Για να μείνουμε νέοι στην καρδιά, πρέπει να έχουμε αγάπη στη ζωή μας και η ίδια κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις φίλες της και τη σημασία τους στη ζωή της.

Advertisement

Μην προσπερνάτε το σεξ

Ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην αυτοβιογραφία της είναι αφιερωμένο στην κρεβατοκάμαρα και όπως εξηγεί, οι μεγαλύτερες γυναίκες με ενεργή σεξουαλική ζωή είναι πιο υγιείς, ευτυχισμένες και ανταποκρίνονται καλύτερα στη γήρανση, σύμφωνα και με επιστημονικές έρευνες.

Σε συνέντευξή της, μάλιστα, έχει παραδεχτεί ότι λάμβανε τεστοστερόνη για να δώσει ώθηση στη λίμπιντό της.

Τα νιάτα έρχονται από μέσα μας

Όσον αφορά τη γήρανση, τα 2/3 έχουν να κάνουν με το πνεύμα και την ψυχή. Όπως αναφέρει, είναι πολύ πιο ευτυχισμένη και νέα τώρα, σε σχέση με το παρελθόν και αυτό της αρκεί.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: