Η Mercedes-Benz κάνει τροφή στα υπερπολυτελή μοντέλα με στόχο την αύξηση κερδών

Η γερμανική μάρκα αναδιαρθρώνει τη γκάμα της, επενδύοντας περισσότερο στις κορυφαίες κατηγορίες από πλευράς πολυτέλειας και τιμής.

Η Mercedes-Benz κάνει τροφή στα υπερπολυτελή μοντέλα με στόχο την αύξηση κερδών
Advertisement

Τη νέα προϊοντική στρατηγική της παρουσίασε η Mercedes-Benz. Η γερμανική μάρκα με έδρα τη Στουτγάρδη ανακοίνωσε ότι θα εστιάσει τα επόμενα χρόνια ακόμη περισσότερο στην παρεχόμενη πολυτέλεια, θα αναβαθμίσει κι άλλο τη γκάμα της, θα επιταχύνει την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση και βάζει ως στόχο την αύξηση της κερδοφορίας της.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Mercedes-Benz θα περιορίσει τα βασικά της μοντέλα που προσφέρουν μικρότερο κέρδος ανά μονάδα, ενώ παράλληλα θα επενδύσει κυρίως (άνω του 75% του συνολικού ποσού) στις μεσαίες και κορυφαίες κατηγορίες.

Advertisement

Στο μέλλον η Mercedes-Benz θα διαχωρίσει τη γκάμα της σε τρεις κατηγορίες: την κορυφαία Top-End Luxury, την μεσαία Core Luxury και τη βασική Entry Luxury. Ως στόχο θέτει την αύξηση κατά 60% του μεριδίου των πωλήσεών της στην Top-End κατηγορία έως το 2026, σε σχέση με το 2019.

Η προϊοντική γκάμα στην κατηγορία Top-End Luxury θα περιλαμβάνει όλα τα μοντέλα από την υπερπολυτελή μάρκα Mercedes-Maybach και την σπορ Mercedes-AMG, τα κορυφαία ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας Mercedes-EQ (η σεντάν EQS και η EQS SUV), την S-Class, την G-Class και το μεγάλο SUV GLS.

Όπως αναφέρει το όνομά της, η Core Luxury θα περιλαμβάνει τον… προϊοντικό πυρήνα της Mercedes-Benz, όπως τις C-Class και E-Class που συνήθως καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων. Και σε αυτή την κατηγορία θα υπάρχουν αρκετά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, όπως η EQE και η EQE SUV.

Advertisement

Το σημείο… εισόδου στη γκάμα της Mercedes-Benz αποτελούν τα compact μοντέλα. Η διοίκηση της εταιρείας θα περιορίσει τις προτάσεις στην κατηγορία, από 7 σε 4 αυτοκίνητα. Παράλληλα όμως θα αναβαθμίσει την τεχνολογία τους, όταν λανσαριστεί η να πλατφόρμα ΜΜΑ το 2024.

Επιπρόσθετα, θα δοθεί έμφαση στις συλλεκτικές και περιορισμένης παραγωγής εκδόσεις, οι οποίες αποφέρουν το μεγαλύτερο κέρδος ανά όχημα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Limited Edition Maybach by Virgil Abloh, που θα κατασκευαστεί σε 150 μονάδες. Θα δημιουργηθεί το πρόγραμμα “MYTHOS Series”, με αυτοκίνητα που θα απευθύνονται σε συλλέκτες και πιστούς πελάτες της Mercedes-Benz.

Advertisement

«Οι περισσότερες πολυτελείς μάρκες χτίζουν την προϊοντική τους γκάμα σε 1-2 εμβληματικά μοντέλα. Η Mercedes-Benz έχει την τύχη να διαθέτει αρκετά τέτοια, όπως η S-Class, η SL, η G-Class, οι μάρκες AMG και Maybach.

Παρουσιάζεται η ευκαιρία να επεκτείνουμε τη γκάμα μας με ακόμη περισσότερα συναρπαστικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο Όλα Καλένιους, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: