Επανάσταση στα καύσιμα: Ερευνητές δημιούργησαν βενζίνη νέου τύπου που φτιάχνεται από…μπύρα

Επανάσταση στα καύσιμα: Ερευνητές δημιούργησαν βενζίνη νέου τύπου που φτιάχνεται από…μπύρα
Advertisement

Όλοι γνωρίζουμε ότι το αλκοόλ και η οδήγηση είναι θανατηφόρος συνδυασμός. Ωστόσο, κάτι που μάλλον ξέρετε ήδη, υπάρχει σχέση μεταξύ των καυσίμων και του αλκοόλ, καθώς η αμόλυβδη 95 E10 αποτελείται από 10% αιθανόλη, όπως υποδεικνύουν και τα διακριτικά της. Μερίδιο που αυξάνεται στο 85% για το Ε85. Και η αιθανόλη, λοιπόν, είναι απλώς το αλκοόλ.

Είναι όμως δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις για να μειώσουμε τις τιμές καυσίμων; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση βρίσκεται στο Βέλγιο.

Advertisement

Οι ντόπιοι ζυθοποιοί είχαν μια ιδιοφυή ιδέα που δεν ήταν άλλη από το να χρησιμοποιήσουν το αλκοόλ της μπύρα τους για να δημιουργήσουν καύσιμα.

Πράγματι, μία μεγάλη εταιρεία στον χώρο των αλκοολούχων ποτών, η AB Inbev βλέπει ότι τα μη αλκοολούχα ποτά της γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και θα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 20% των πωλήσεών της μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Βέβαια, δεν τίθεται θέμα απόρριψης του αλκοόλ που δεν χρησιμοποιείται για αυτά τα ποτά. Και αυτό γιατί από 85 κουτάκια ποτών, η εταιρεία καταφέρνει να ανακτήσει ένα λίτρο.

Advertisement

Το αλκοόλ στη συνέχεια αποστέλλεται σε ένα εργοστάσιο βιοκαυσίμων που βρίσκεται στη Γάνδη, προκειμένου να μετατραπεί σε αιθανόλη.

Ο πρόεδρος της Alcogroup, της εταιρείας παραγωγής βιοκαυσίμων στη Γάνδη, χαιρετίζει αυτή την πρωτοβουλία αναφέροντας ότι “Από τη μια πλευρά, έχουμε καταναλωτές που μπορούν πλέον να πίνουν περισσότερη μπύρα και μετά να οδηγούν, και από την άλλη το αφαιρούμενο από τα ποτά αλκοόλ να επαναχρησιμοποιείται για τη μείωση των εκπομπών CO2 στην χώρας μας”.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: