Η ΔΕΗ στο «εδώλιο» για την ρήτρα αναπροσαρμογής – Αναβολή ζητάει η εταιρεία

Η ΔΕΗ στο «εδώλιο» για την ρήτρα αναπροσαρμογής – Αναβολή ζητάει η εταιρεία
Advertisement

Στις αίθουσες των δικαστηρίων μεταφέρεται από σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου, η κόντρα της ΔΕΗ με καταναλωτικές οργανώσεις με αφορμή τους υπερβολικά «φουσκωμένους» λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Αφορμή, το αίτημα της Εταιρείας προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για αναβολή της εκδίκασης της πρώτης συλλογικής αγωγής καταναλωτικών ενώσεων και επαγγελματικών ομάδων κατά της ΔΕΗ και της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Advertisement

Οι πληρεξούσιοι συνήγοροι της ΔΕΗ ζήτησαν από το δικαστήριο να αναβάλει την συζήτηση της αγωγής που κατέθεσαν η ΕΚΠΟΙΖΩ, το ΙΝΚΑ και άλλες οργανώσεις κατά της ΔΕΗ με αίτημα την ακύρωση, μεταξύ άλλων όρων, της ρήτρας αναπροσαρμογής χρέωσης προμήθειας στις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Το αίτημα της πλευράς της εναγόμενης εταιρείας βασίζεται στην επικείμενη απόφαση του Αρείου Πάγου που κατόπιν αιτήματος της ΔΕΗ θα κρίνει την υπόθεση με τον θεσμό της πιλοτικής δίκης.

Από την πλευρά τους, οι ενάγοντες ζητούν από το δικαστήριο να εξετάσει την υπόθεση χαρακτηρίζοντας «προσχηματικό και παρελκυστικό» το αίτημα αναβολής.

Τονίζουν, επίσης, πως αν η αναβολή δοθεί θα πρέπει να εξασφαλιστεί δέσμευση της ΔΕΗ πως μέχρι η υπόθεση κριθεί από το ανώτατο δικαστήριο δεν θα δοθούν εντολές για διακοπές ρεύματος σε κανέναν καταναλωτή.

Advertisement

Οι συνήγοροι των καταναλωτών επεσήμαναν, επικαλούμενοι καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, πως καθημερινά αποστέλλονται αιτήματα διακοπής ρεύματος ακόμη και σε πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Έτσι, ζητούν από το δικαστήριο, εφόσον αναβάλει τη συζήτηση, να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων ώστε να απλώσει δίχτυ προστασίας για τους καταναλωτές, ειδικά στην κατηγορία εκείνων που βρίσκονται σε κίνδυνο διακοπής ρεύματος.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: