O Παπαμιχαήλ ζήλεψε και είπε στην Αλίκη: «Μωρή, αν δεν σηκωθείς να φύγεις, πετάω τη βέρα και να μην σε ξαναδώ»

O Παπαμιχαήλ ζήλεψε και είπε στην Αλίκη: «Μωρή, αν δεν σηκωθείς να φύγεις, πετάω τη βέρα και να μην σε ξαναδώ»
Advertisement

«Ο Παπαμιχαήλ είπε στην Αλίκη να σηκωθεί να χορέψει για να μην κάνω εγώ ντόρο αλλιώς θα πετάξει τη βέρα του»

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα μίλησε η Ρίκα Διαλυνά, η οποία έκανε ένα ταξίδι στο χρόνο και μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό άγνωστες ιστορίες από την καλλιτεχνική της πορεία.

Advertisement

«Είχα μία αδελφή η οποία ήταν πάρα πολύ όμορφη και εγώ ήμουν το ασχημόπαπο. Μικρή είπα στη μαμά μου ότι ακούω αυτά που λένε για έμενα και της είπα “εγώ θα γίνω όμορφη μέσα μου”. Από μικρό παιδάκι αγαπούσα το θέατρο.

Έκανα αυτοσχέδιο θέατρο σε ένα περιβόλι και έβαζα για εισιτήριο να μου καθαρίζουν καρύδια. Στην σχολή κάλων τεχνών μιλούσα συνεχεία για τον Μενέλαο Λουντέμη. Πήγα να τον γνωρίσω και μου ζήτησε να φιλοτεχνήσω το εξώφυλλο του βιβλίο του.

Ο Μενέλαος Λουντέμης μου έδωσε ένα 500ρι για το εξώφυλλο, εγώ του είπα πως η τέχνη δεν πληρώνεται, ζήτησα μόνο να βάλει το όνομά μου», είπε αρχικά η Ρίκα Διαλυνά.

Advertisement

«Είπα ότι θα πάω στα καλλιστεία και αν δεν βγω, θα γίνω καλόγρια»

Για τη συμμετοχή της στα καλλιστεία, η Ρίκα Διαλυνά είπε: «Ένας φίλος της θείας μου με φωτογράφησε και έστειλε τη φωτογραφία στα καλλιστεία. Είπα ότι θα πάω στα καλλιστεία και αν δεν βγω, θα γίνω καλόγρια.

Δεν το πίστευα όταν βγήκα Σταρ Ελλάς. Πίστευα ότι ήμουν άσχημο κορίτσι. Την ώρα που στα καλλιστεία ετοιμαζόντουσαν να ανακοινώσουν ποια βγήκε πρώτη, κρύφτηκα κάτω από ένα τραπέζι από φόβο.

Δε μου έδιναν άδεια να πάω στην Αμερική για τα ‘Μις Υφήλιος’ γιατί μου έλεγαν πως είμαι ‘αριστερή’. Υπέγραψα πως είμαι ‘δεξιά’ χωρίς να έχω ιδέα από πολίτικα».

Ρίκα Διαλυνά: Η καριέρα στην Αμερική

Για την πορεία της και την καριέρα στην Αμερική, η Ρίκα Διαλυνά ανέφερε: «Όλοι οι δημοσιογράφοι μίλαγαν για το κορίτσι από την Ελλάδα που φοβόντουσαν στην Αμερική πως θα τους αναστατώσει.

Advertisement

Είδα όνειρο πως με βοηθάει κάποιος Αναστασιάδης, όταν πήρα το διαβατήριό μου, υπογραφή για να φύγω είχε βάλει ένας Αναστασιάδης.

Ο Τζιμ Λόντος μου έδινε 3.000 δολάρια για να παρουσιάσω μία εκδήλωση, αρνήθηκα και με κυνηγούσαν 3 δικοί του άνθρωποι. Για να σωθώ, έπιασα το χέρι ενός περαστικού για να ζητήσω να γίνει κηδεμόνας μου και έτσι γνώρισα τον πρώτο μου σύζυγο».

Η Ρίκα Διαλυνά είχε πρόταση για δουλειά από τον σπουδαίο Φεντερίκο Φελίνι: «Μου είχε στείλει επιστολή ο Φελίνι για να μου προτείνει πρωταγωνιστικό ρολό και η συγκάτοικός μου την πέταξε στα σκουπίδια.

Βρήκα την επιστολή στα σκουπίδια, πήγα να τον βρω και μου είπε “τι θα γίνει με σένα θα σε κυνηγάω;”. Σε μία εκδήλωση ξαφνικά ο Γουόρεν Μπίτι με άρπαξε και ξεκίνησε να με κυνηγάει. Του πετούσα ό,τι έβρισκα, ήταν εφιαλτικό. Τον συνάντησα δύο χρόνια μετά το περιστατικό, ήρθε να μου ζητήσει συγνώμη και του είπα πως είναι αργά».

Advertisement

Η φιλιά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, η Ρίκα Διαλυνά είπε: «Πιστεύω ότι έφταιγε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ για τον ανταγωνισμό με την Αλίκη στις Διπλοπενιές. Εγώ με την Αλίκη στην δραματική σχολή κάναμε παρέα και όταν μου ζήτησε να πάω στις Διπλοπενιές δέχτηκα.

Την πρώτη μέρα στα γυρίσματα της ταινίας, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με την Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν ήθελε να φωτογραφηθούν και διέλυσαν το γύρισμα. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ μου έραβε τα ρούχα για να μη φαίνεται το ντεκολτέ μου.

Σε μία εκδήλωση ελληνικής βραδιάς στην Ιταλία, είχαν φέρει 15.000 πιάτα για την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Σηκώθηκε να χορέψει και δεν έγινε ντόρος. Μόλις σηκώθηκα να χορέψω εγώ, άρχισαν να με φωτογραφίζουν όλοι οι παπαράτσι και έσπασαν τα πιάτα για έμενα.

Advertisement

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ζήλεψε και είπε στην Αλίκη “μωρή, αν δεν σηκωθείς να φύγεις, πετάω τη βέρα μου και δεν θέλω να σε ξαναδώ” και πέρασαν πολλά χρόνια που δεν μιλούσαμε με την Αλίκη».

Για τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, η Ρίκα Διαλυνά είπε: «Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν ένας άρχοντας, ήταν όμως και λίγο πονηρός. Στα γυρίσματα μου έδειχνε ‘περίεργα’ περιοδικά».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: