Τουρκία: Έχουμε δείξει μεγάλη υπομονή με την Ελλάδα – Μπορεί να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση

Τουρκία: Έχουμε δείξει μεγάλη υπομονή με την Ελλάδα – Μπορεί να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση
Advertisement

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης, με τον Φαρούκ Καϊμάτσι να σημειώνει ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΞ μίλησε για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» όσον αφορά στο Κυπριακό, οι οποίες και «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ σε ομηρία».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει, έχουμε δείξει υπερβολική υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση», τόνισε.

Advertisement

Στις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, ο Καϊμάτσι πρόσθεσε ότι: «Ως κοσμική χώρα, η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα είναι πολύ πιο σημαντική και επωφελής από οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Γιατί καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να βοηθήσει ώστε να σταματήσει η ριζοσπαστικοποίηση στην Ευρώπη, καθώς και να συμβάλλει στην πλήρη ενσωμάτωση 25 εκατομμυρίων μουσουλμάνων στις χώρες της ΕΕ.

Κανένα άλλο κράτος – μέλος δεν μπορεί να συμβάλλει όσο η Τουρκία στον σεβασμό όλων των χρωμάτων, όλων των διαφορών, της συνύπαρξης και της σταθερότητας στην ΕΕ».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: