Γιώργος Τράγκας: Στον οικονομικό Εισαγγελέα το πόρισμα -Τα απλήρωτα δάνεια και οι ράβδοι χρυσού

Γιώργος Τράγκας: Στον οικονομικό Εισαγγελέα το πόρισμα -Τα απλήρωτα δάνεια και οι ράβδοι χρυσού
Advertisement

Το πόρισμα 60 σελίδων της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, με το οποίο δεσμεύτηκε η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, βρίσκεται στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα, Χρήστου Μπαρδάκα.

Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματος για τον τρόπο απόκτησης της επίμαχης περιουσίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με διάταξη της Αρχής δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας και η εντολή διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Advertisement

Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία φέρεται ότι αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομίας, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο εισαγγελέας θα προχωρήσει σε έρευνα του ποινικού σκέλους και να διερευνήσει εάν και σε ποιο βαθμό εμπλέκονται στην υπόθεση συγγενικά πρόσωπα και συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα.

Εν συνεχεία, θα καλεστούν ως ύποπτοι για κατάθεση και ανάλογα τις εξηγήσεις θα γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες.

Advertisement

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα

Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του δημοσιογράφου και εκδότη εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, η περιουσία του Γιώργου Τράγκα περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα.

Μάλιστα, σε τραπεζική θυρίδα του εξωτερικού βρέθηκαν λίγο λιγότερες από 10 ράβδους χρυσού, αγνώστου προέλευσης και χωρίς από κανένα επίσημο έγγραφα-χαρτί να επιβεβαιώνεται η νομιμότητα απόκτησής τους.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στα ακίνητα, τα δύο είναι στη Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό και από ένα στο Παρίσι και στο Σεν Τροπέ. Επίσης, σε αυτά περιλαμβάνονται διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, το Μπέβερλι Χιλς, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και στο Μανχάταν.

Όπως σημειώνει το Πρώτο Θέμα, δάνεια που είχε πάρει ο Γιώργος Τράγκας από ελληνικές τράπεζες (και ειδικά από Τράπεζα η οποία απορροφήθηκε ήδη από άλλη Τράπεζα) δεν εξοφλήθηκαν ποτέ, καθώς χαρίστηκαν τα ποσά του δανείου ή καταβλήθηκε το ποσό του 1/3 του αρχικού δανείου και στην συνέχεια το υπόλοιπο ποσό της δανειακής σύμβασης χαρίστηκε ως καταβληθέν.

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες είχε ζητήσει τη συνδρομή αντίστοιχων ελεγκτικών μηχανισμών στις ΗΠΑ, το Μονακό και αλλού, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για την κινητή και ακίνητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα.

Advertisement

Επίσης, ζήτησε και διαβιβάστηκαν από το εξωτερικό στοιχεία για τις εταιρείες που είχε, τους ισολογισμούς τους, αλλά και τις καταστάσεις για τις κινήσεις στους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς του ζεύγους.

Η Αρχή, επιπλέον, ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να αναζητηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούσε ατομικά ή μαζί με άλλα πρόσωπα ο Γιώργος Τράγκας, αλλά και η κίνηση αυτών.

Προς το παρόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εμπλέκεται και η σύζυγός του Μαρία Καρρά, καθώς υπάρχουν κοινοί λογαριασμοί και συμμετείχε ως μέτοχος στις επιχειρήσεις.

Advertisement

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να εμπλέκονται τρεις με τέσσερις στενοί συνεργάτες του οι οποίοι συμμετείχαν τόσο στην επιχειρηματική δραστηριότατα του Γιώργου Τράγκα, όσο και στην μεσολάβηση και διευκόλυνση της διακίνησης μεγάλων χρηματικών ποσών, αλλά και την αγορά ακινήτων, κ.λπ.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται να υπάρχει εμπλοκή των παιδιών του Γιάννη και Φρειδερίκου (Φρέντυ) Τράγκα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: