Η Mercedes-Benz ανακαλεί σχεδόν ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα λόγω προβλήματος στα φρένα

Η Mercedes-Benz ανακαλεί σχεδόν ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα λόγω προβλήματος στα φρένα
Advertisement

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως ανακαλεί άμεσα σχεδόν ένα εκατομμύριο οχήματα ανά τον κόσμο, λόγω πιθανών προβλημάτων στο σύστημα φρένων.

Η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών (KBA) ενημέρωσε πως η απόφαση αφορά σε αυτοκίνητα κατασκευασμένα από το 2004 έως και το 2015 των σειρών ML και GL, αλλά και του πολυτελούς μίνι βαν R-Class.

Advertisement

Ανακαλούνται 993.407 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων 70.000 στη Γερμανία, σημείωσε η KBA.

«Η διάβρωση στον ενισχυτή φρένων μπορεί, στη χειρότερη περίπτωση, να οδηγήσει στη διακοπή της σύνδεσης μεταξύ του πεντάλ φρένου και του συστήματος πέδησης» επισημάνθηκε. «Ως αποτέλεσμα, τα φρένα μπορεί να μην λειτουργούν».

Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε την ανάκληση, επισημαίνοντας πως η απόφαση ελήφθη ύστερα από «ανάλυση μεμονωμένων αναφορών για ορισμένα οχήματα».

Advertisement

«Σε σπάνιες περιπτώσεις πολύ σοβαρής διάβρωσης, μπορεί ένας ιδιαίτερα δυνατός ή σκληρός ελιγμός πέδησης να προκαλέσει μηχανική βλάβη στον ενισχυτή πέδησης, με αποτέλεσμα η σύνδεση μεταξύ του πεντάλ φρένου και του συστήματος πέδησης να αστοχήσει».

Ξεκαθαρίζεται πως τέτοια περιστατικά είναι «εξαιρετικά σπάνια» αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστοχία των φρένων. «Άρα, υπάρχει ρίσκο σύγκρουσης ή τραυματισμού».

Η εταιρεία επεσήμανε πως η ανάκληση θα εκκινήσει άμεσα και θα ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που επηρεάζονται.

Advertisement

«Η διαδικασία συμπεριλαμβάνει επιθεώρηση των οχημάτων που έχουν, πιθανώς, επηρεαστεί, και -αναλόγως αποτελεσμάτων- θα χρησιμοποιηθούν νέα ανταλλακτικά».

Μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, οι οδηγοί καλούνταν να μην μετακινούν τα οχήματά τους.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: