Σε μπελάδες η Paramount από αγωγή για πνευματικά δικαιώματα του Top Gun: Maverick

Σε μπελάδες η Paramount από αγωγή για πνευματικά δικαιώματα του Top Gun: Maverick
Advertisement

Η οικογένεια του συγγραφέα, του οποίου το άρθρο ενέπνευσε την ταινία «Top Gun» έκανε αγωγή στην Paramount Pictures για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων για το σίκουελ του φιλμ του 1986, «Top Gun: Maverick».

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, η Paroumount απέτυχε να αποκτήσει εκ νέου από την οικογένεια του Εχούντ Γιονάι τα δικαιώματα για το άρθρο του 1983, με τίτλο «Top Guns», προτού κυκλοφορήσει τη νέα ταινία.

Advertisement

Οι Σος και Γιουβάλ Γιονάι- η χήρα και ο γιος του συγγραφέα- υποστηριζουν ότι η Paramount σκόπιμα αγνόησε ότι τα πνευματικά δικαιώματα επέστρεψαν στους ίδιους τον Ιανουάριο του 2020, δείχνοντας ότι «αδιαφορεί» για τον σχετικό ομοσπονδιακό νόμο.

Με την αγωγή διεκδικούν αποζημίωση αδιευκρίνιστου ποσού, συμπεριλαμβανομένων κάποιων εκ των κερδών από το «Top Gun: Maverick», ενώ θέλουν να εμποδίσουν τη διανομή της ταινίας, ή άλλων σίκουελ, από την Paramount.

Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ αποδεικνύεται η μεγαλύτερη φετινή επιτυχία του box office, αποφέροντας 291 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 548,6 εκατ. παγκοσμίως τις πρώτες δέκα ημέρες προβολής.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: