Γιώργος Τράγκας: Στο φως οι εταιρείες που είχε δημιουργήσει σε όλο τον πλανήτη

Γιώργος Τράγκας: Στο φως οι εταιρείες που είχε δημιουργήσει σε όλο τον πλανήτη
Advertisement

Συνεχίζουν οι Αρχές να «ξεσκονίζουν» όλο το οικονομικό υπόβαθρο του πρόσφατα εκλιπόντος γνωστού δημοσιογράφου, Γιώργου Τράγκα, ενώ στο «μικροσκόπιο» τους έχουν μπει όλες οι εταιρείες που είχε δημιουργήσει.

Μάλιστα, οι εν λόγω εταιρείες βγαίνουν σιγά σιγά στο «φως» με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο να τις αποκαλύπτει στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Advertisement

Συγκεκριμένα, ο «χάρτης» των εταιρειών που είχε δημιουργήσει ο γνωστός δημοσιογράφος σε όλο τον πλανήτη έχει ως εξής:

• Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει η εταιρεία «Manorgold LTD» μέσω της οποίας έγινε η αγορά της βίλας στην Κασσιόπη της Κέρκυρας

• Στην Κύπρο η εταιρεία «G.T.Line Media LTD» που δημιουργήθηκε το 2018

• Στη Γαλλία η μονοπρόσωπη ατομική επιχείρηση «Tragkas Georgios».

• Στις Βρετανικές Παρθένες Νήσοι έχουν εντοπιστεί οι: «Family Line LTD», «NORDALE GROUP S.A.» και «Bluebird Assets Corp.»,

• Στις ΗΠΑ ο Γιώργος Τράγκας είχε δημιουργήσει τρεις εταιρείες: Τις «BLUEBAY Haven LLC», «Neer View LLC» και «Pennview LLC».

Advertisement

• Στο Μονακό υπήρχε η εταιρεία «M.Georgios Tragkaς – MEDIA POWER CONSULTING», ενώ

• Στον Παναμά η εταιρεία «TACANA PORTFOLIO S.A.» είχε συμπεριληφθεί και στα Panama Papers.

Το πολυτελές σπίτι του Τράγκα στη Μύκονο

Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας βγήκε το σπίτι που είχε ο Γιώργος Τράγκας στη Μύκονο. Σε αυτό το σπίτι που βρίσκεται στην Ψαρρού ο Γιώργος Τράγκας και η Μαρία Καρρά περνούσαν ελάχιστο χρόνο, όπως αναφέρει η εκπομπή «T-Live» και η δημοσιογράφος, Ρένα Κουβελιώτη.

Αυτό το σπίτι που είναι 120 τ.μ. και έχει μία πολύ εντυπωσιακή θέα σε ένα σημείο «φιλέτο» του νησιού, βρίσκεται στην κυριότητα της χήρας του Γιώργου Τράγκα και, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος, δεν μπορεί να μεταβιβαστεί ή να εκποιηθεί με οποιονδήποτε άλλον τρόπο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού.

Η πολυτελής κατοικία 120 τ.μ. που είχε ο Γιώργος Τράγκας στη Μύκονο βρίσκεται στην περιοχή Αγιος Λάζαρος.

Advertisement

Στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος σχετικά με την προέλευση της αμύθητης περιουσίας του δημοσιογράφου ενδιαφέρον έχει η διαδρομή που ακολούθησε το συγκεκριμένο ακίνητο πριν φτάσει στα χέρια της συζύγου του, Μαρίας Καρρά.

«Φέρεται ότι μεταβιβάστηκε στις 11 Οκτωβρίου 2010 από Ελληνα προς μία εταιρεία αλλοδαπού δικαίου με έδρα τον Παναμά και εν συνεχεία σε 10 μόλις ημέρες, δηλαδή στις 21 Οκτωβρίου 2010, μεταβιβάστηκε από την εταιρεία του Παναμά προς τη σύζυγο του κ. Τράγκα, την κυρία Μαρία Καρρά», αναφέρει στο T-Live η δικηγόρος, Ελένη Πανουκλιά.

Σύμφωνα με γείτονα του Γιώργου Τράγκα, ο δημοσιογράφος είχε αρχικά δύο ακίνητα στο ίδιο σημείο αλλά πριν από κάποια χρόνια πούλησε το ένα από αυτά.

Advertisement

Οι κάτοικοι της Μυκόνου λένε ότι ο Γιώργος Τράγκας σπάνια εμφανιζόταν σε αυτό το σπίτι, τη φροντίδα του οποίου είχε αναθέσει σε άλλους. «Είχε ένα ζευγάρι Αλβανών που δεν τους πλήρωνε καθόλου. Ηταν υπάλληλοί του», συνεχίζει μία ακόμη κάτοικος της Μυκόνου.

Την ίδια στιγμή, το μυστήριο με τη μυθική περιουσία του Γιώργου Τράγκα και της Μαρίας Καρρά συνεχίζεται, με την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος να έχει προχωρήσει στη δέσμευση των ακινήτων, των τραπεζικών λογαριασμών, των ράβδων χρυσού και όλων εκείνων που διαπιστώθηκε πως ήταν στο όνομα τόσο του εκλιπόντα όσο και της συζύγου του.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: