Η Pagani παρουσίασε τη «διαστημική» Huayra Codalunga, αξίας €7 εκατ. [εικόνες + βίντεο]

Advertisement

Η Pagani θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στα διαχρονικά σχήματα των Ιταλών coachbuilders και αγωνιστικών αυτοκινήτων της δεκαετίας του ’60, παρουσίασε την έκδοση Codalunga της Huayra.

Αυτό είναι ένα project που γεννήθηκε από το κοινό όραμα ενός πελάτη και των σχεδιαστών της εταιρίας, με την Huayra Codalunga να βγαίνει σε περιορισμένη παραγωγή μόλις πέντε εξατομικευμένων αυτοκινήτων.

Advertisement

Όπως είναι φυσικό, όλα είναι sold out, παρότι η τιμή του αυτοκινήτου ξεκινά από τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η Huayra Codalunga δημιουργήθηκε από το ειδικό τμήμα για ιδιαίτερα projects της εταιρίας, με όνομα Pagani Grandi Complicazioni.

Ο πελάτης της Pagani είχε ζητήσει εδώ και καιρό μια έκδοση με ένα μακρύ πίσω μέρος του ιταλικού hypercar, και χρησιμοποιώντας ως βάση το “απλό γραμμικό στυλ” της Huayra, η ομάδα των σχεδιαστών εμπνεύστηκε από τις υπέροχες μακριές “ουρές” των αγωνιστικών του Le Mans της δεκαετίας του ’60, που είχαν πολύ καθαρές γραμμές.

Advertisement

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να οριστικοποιηθεί η ιδέα, χρησιμοποιώντας μοντέλα κλίμακας και πλήρους μεγέθους για να τελειοποιηθεί η σιλουέτα.

Το πίσω κάλυμμα του κινητήρα έχει ένα τεράστιο αποτύπωμα 3,7 τ.μ. και είναι 360 χλστ. μακρύτερο από αυτό της “απλής” Huayra.

Μηχανικά, κάτω από αυτό το νέο κάλυμμα βρίσκεται ένας αναβαθμισμένος V12 twin-turbo, χωρητικότητας 6,0 λίτρων, που παράγει 840 ίππους και 1.100 Nm ροπής.

Στο πίσω μέρος δεν υπάρχουν πίσω γρίλιες, επιτρέποντας την ανεμπόδιστη θέα στο σύστημα εξάτμισης της Codalunga, το οποίο ζυγίζει μόλις 4,4 κιλά χάρη στην χρήση τιτανίου, ενώ έχει και κεραμική επίστρωση.

Advertisement

Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 1.280 κιλά, με το εσωτερικό να είναι ιδιαίτερο, αλλά να μην διαφέρει από αυτό της Huayra.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: