Το Top Gun: Maverick είναι η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην καριέρα του Κρουζ- Ξεπέρασε τα 800 εκατ. δολ

Το Top Gun: Maverick είναι η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην καριέρα του Κρουζ- Ξεπέρασε τα 800 εκατ. δολ
Advertisement

Το «Top Gun: Maverick» ξεπέρασε το όριο των 800 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office και κατατάσσεται πλέον στην κορυφή της λίστας με τις ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις στην καριέρα του Τομ Κρουζ.

Το σίκουελ του «Top Gun» του 1986 που εδραίωσε τη θέση του Κρουζ στη πρωτοκλασάτη λίστα των Χολιγουντιανών ηθοποιών έχει ξεπεράσει το «Mission: Impossible – Fallout», που ήταν προηγουμένως η πιο επιτυχημένη ταινία του ηθοποιού με 791,1 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Advertisement

Συγκεκριμένα, η ταινία έχει φτάσει τα 806,4 εκατομμύρια δολάρια, με τα 422,2 εκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από το εγχώριο κοινό.

Το «Top Gun: Maverick» είναι αυτή τη στιγμή η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις της χρονιάς στη Βόρεια Αμερική.

Οι κριτικοί λάτρεψαν την ταινία, δίνοντάς της 97% βαθμολογία στο Rotten Tomatoes και επαινώντας τα εκθαμβωτικά οπτικά εφέ της καθώς και το επιδέξιο μείγμα νοσταλγίας για την πρώτη ταινία.

Το «Top Gun: Maverick» είναι πλέον η καλύτερη εισπρακτικά ταινία του Κρουζ σε 23 αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, Αυστραλίας και Βρετανίας.

Advertisement

Οι Μάιλς Τέλερ, Τζένιφερ Κόνελι, Τζον Χαμ, Γκλεν Πάουελ, Εντ Χάρις και Βαλ Κίλμερ συμπληρώνουν το καστ της ταινίας ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζόζεφ Κοσίνσκι, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Κρουζ στο «Oblivion».

Η κυκλοφορία του «Top Gun: Maverick» καθυστέρησε αρκετές φορές λόγω της πανδημίας ωστόσο η πορεία της μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι άξιζε παρά τα εμπόδια.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: