«Pablo Escobar» ή «Χριστός» το προσωνύμιο του αστυνομικού που ήταν ο εγκέφαλος στο καρτέλ της κοκαΐνης

«Pablo Escobar» ή «Χριστός» το προσωνύμιο του αστυνομικού που ήταν ο εγκέφαλος στο καρτέλ της κοκαΐνης
Advertisement

Ο αστυνομικός της Ασφάλειας με το προσωνύμιο «Pablo Escobar» ή «Χριστός» (λόγω των μακριών μαλλιών και της γενειάδας), ο dj γνωστός και ως «Σίμος», ο επιχειρηματίας με τα ηχοσυστήματα και μια άνεργη 30χρονη με το όνομα «Αρετή», αποτελούν τον εκτελεστικό βραχίονα των καρτέλ της κοκαΐνης στα νότια προάστια.

Ο αρχηγός, λόγω της κομβικής θέσης που είχε στην Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, είχε στήσει το στρατηγείο του στο σπίτι του στο Ελληνικό και γνωρίζοντας τις περιπολίες και τις κινήσεις των συναδέλφων του αστυνομικών χρησιμοποιούσε τα παρκινγκ σούπερ μάρκετ της περιοχής αλλά και νυχτερινών καταστημάτων για να πασάρει τη «λευκή κυρία» ενώ έκανε ακόμη και delivery ναρκωτικών.

Advertisement

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό, οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ, είχαν βάλει από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο στόχαστρο τον επίορκο αστυνομικό και ολοκλήρωσαν μια οργανωμένη επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα εκτός από τους dealers να κατηγορούνται και 37 πελάτες που ψώνιζαν κόκα από το καρτέλ του αστυνομικού. Μάλιστα, οι 24 από τους πελάτες έχουν ταυτοποιηθεί και οι 13 είναι στη διαδικασία της ταυτοποίησης.

Ο αστυνομικός της Ασφάλειας που συνελήφθη

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό: «Ο 33χρονος αστυφύλακας ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν επιφορτισμένος με την αναζήτηση και προμήθεια των ναρκωτικών. Ειδικότερα, επέλεγε ως περιοχές συνάντησης με τα υπόλοιπα μέλη σημεία που βρίσκονται αφενός πλησίον της οικίας του στο Ελληνικό αφετέρου σημεία που βρίσκονται μόνο σε περιοχές των νοτίων προαστίων.

Και αυτό γιατί εκμεταλλευόμενος τόσο την ιδιότητα του ως αστυνομικός στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, όσο και τις γνωριμίες με τους εκεί υπηρετούντες αστυνομικούς, ελαχιστοποιούσε τις πιθανότητες να εμπλακεί σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών δυνάμεων.

Advertisement

Όπως διαπιστώθηκε ο 33χρονος, επέλεγε ως σημεία συνάντησης πολυσύχναστα μέρη και συγκεκριμένα υπαίθριο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ στη λεωφόρο Αλίμου στην Αργυρούπολη, το πάρκο επί της οδού Παπαναστασίου, παρκινγκ σούπερ μάρκετ στην οδό Λαμίας στον Άλιμο, είτε το χώρο στάθμευσης παραπλεύρως καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα μέλη της οργάνωσης με τα ψευδώνυμα «Σίμος» και «Αρετή», ήταν επιφορτισμένα με την περαιτέρω διάθεση κοκαίνης σε τελικούς χρήστες. Παραλαμβάνοντας μέρος των ναρκωτικών, είτε απευθείας από τον αστυνομικό, είτε από τον επιχειρηματία ο οποίος αφού τα αποθήκευε προσωρινά στο κατάστημα του τα παρέδιδε στην «Αρετή».

Ο «Σίμος» από την άλλη επέλεγε ως σημεία συνάντησης με τους πελάτες του, είτε το σπίτι του είτε πολύ γνωστό μπαρ της Γλυφάδας (σ.σ αναφέρεται το όνομα του) όπου εργάζεται. Η «Αρετή» επέλεγε το σπίτι της και σε πολλές περιπτώσεις αναλάμβανε να προμηθεύει κατ’ οίκον τους πελάτες χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ταξί».

Advertisement

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο των επικοινωνιών τους κωδικοποιημένες φράσεις, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους:

ναρκωτικές ουσίες: «κάλτσες», «μπυρίτσες», «σουβλάκια», «μικρό», «κόκα κόλα», «θέμα»

ποσότητες κοκαΐνης: «ώρα», «λεπτό», «οχτάρια», «κομμάτια», «μέτρο», «βιβλία», «συνδρομή», «βράχος», «στικάκι», «παιχνίδι»

ποιότητα κοκαΐνης: «καλό παιδί»,

χρήματα: «παπούτσια»,

αγορά ποσότητας «επί πιστώσει»: «αέρα».

Η σύλληψη

«Απογευματινές ώρες της Πέμπτης 16.6.2022, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 33χρονος αστυφύλακας ο οποίος επέβαινε ως οδηγός σε Ι.Χ να εξέρχεται από το υπόγειο παρκινγκ της πολυκατοικίας του και να κατευθύνεται προς τον υπαίθριο παρκινγκ super market στον Άλιμο όπου τον ανέμενε ο dj.

Advertisement

Μόλις ο αστυφύλακας προσέγγισε με το αυτοκίνητο του το σημείο που βρισκόταν ο dj εκείνος πλησίασε στο παράθυρο από την πλευρά του οδηγού με προφανή στόχο να πραγματοποιήσουν συναλλαγή για αγοραπωλησια κοκαΐνης και άμεσα αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων τους ακινητοποίησαν.

Στην κατοχή του «Σίμου» βρέθηκαν 110 ευρώ ενώ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του αστυνομικού και συγκεκριμένα στην εσωτερική χειρολαβή της πόρτας του οδηγού, κοκαΐνη 1,8 γραμμαρίων.

Τους καίει η «Αρετή»

Κατά την απολογία τους, ο «Pablo Escobar» ο «Σίμος» και ο επιχειρηματίας δεν αποδέχθηκαν τις πράξεις τους ενώ η «Αρετή» αποδέχθηκε τις πράξεις περιγράφοντας λεπτομερώς τη διασύνδεση και τον ρόλο όλων των εμπλεκομένων».

Advertisement

Ειδικότερα, αναφορικά με την εμπλοκή του αστυνομικού στην οργάνωση ισχυρίστηκε ότι την προμήθευε με κοκαίνη από το 2016 όταν και γνωρίστηκαν σε τακτική βάση, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα ενώ αναφορικά με τις ποσότητες που προμηθευόταν ισχυρίστηκε ότι δεν αγόραζε περισσότερα από 4-5 γραμμάρια κάθε φορά. Μάλιστα την τελευταία εβδομάδα προμηθεύτηκε τρεις φορές κοκαίνη από τον αστυφύλακα».

Τους συναδέλφους του στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για το έργο τους στην «κάθαρση» του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ από περιπτώσεις αστυνομικών που από υπερασπιστές του νόμου γίνονται παραβάτες, συνεχάρη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: