Ανατροπή δεδομένων για τον καιρό: Μπουρίνια και ψυχρή εισβολή μετά τον καύσωνα –Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ανατροπή δεδομένων για τον καιρό: Μπουρίνια και ψυχρή εισβολή μετά τον καύσωνα –Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Advertisement

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, με κορύφωση την Πέμπτη, ωστόσο σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θεόδωρο Κολυδά την Παρασκευή αναμένεται απότομη πτώση θερμοκρασίας.

Ο κ. Κολυδάς, τονίζει σε ανάρτησή του πως διατηρούνται τα προγνωστικά για την Πέμπτη «όπως τα έχουμε ήδη θέσει στο έκτακτο δελτίο με τοπικά 40 με 41 βαθμούς Κελσίου».

Advertisement

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ψυχρό μέτωπο της Πέμπτης εκτός από τα μπουρίνια το απόγευμα στα βόρεια, θα φέρει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή και το Σάββατο. «Όσοι ασχολούνται με θαλάσσιες δραστηριότητες (ψαράδες , κολυμβητές κ.α) ας είναι προσεκτικοί», υπογραμμίζει.

To κύμα ζέστης της Πέμπτης και η απότομη πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Στο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – πέραν των υψηλών θερμοκρασιών της Πέμπτης – σημειώνεται πως από το απόγευμα θα έχουμε τοπικά μπουρίνια στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και με τα σημερινά δεδομένα και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ένα ψυχρό μέτωπο που παρουσιάζεται στον χάρτη που ακολουθεί θα προκαλέσει αυτή τη μεταβολή του καιρού με τοπικά ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα της Πέμπτης έως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Advertisement

Όσοι ασχολούνται με θαλάσσιες δραστηριότητες (ψαράδες , κολυμβητές κ.α) ας είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθότι τίποτε δεν θα προμηνύει αυτή την απότομη αλλαγή του καιρού.

Το μέτωπο αυτό θα ρίξει αισθητά την θερμοκρασία και στους προγνωστικούς χάρτες το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο εμφανίζεται να περνά πάνω από την Αθήνα η ισόθερμη των 15 βαθμών Κελσίου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι διατηρούνται τα προγνωστικά για την Πέμπτη όπως τα έχουμε ήδη θέσει στο έκτακτο δελτίο, αλλά τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες της Παρασκευής και του Σαββάτου θα τις αναθεωρήσουμε προς τα κάτω σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα.

Advertisement

Για την περαιτέρω εξέλιξη του καιρού υπάρχει η τάση νέας ανόδου από την Κυριακή και μετά – αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε ότι θα έχουμε συνθήκες καύσωνα.

Γεγονός είναι ότι οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν πάνω από τα κανονικά επίπεδα , χωρίς όμως μεγάλες αποκλίσεις.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: