«Έκλαιγα όταν ο Μητσοτάκης δεν μ’έβαλε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Το αiμα μου έγινε σαν νερό, ο γιατρός φoβήθηκε»

Advertisement

Η Γιάννα Αγγελοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο Άλλος», μίλησε για την προσωπική της ζωή, για τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της και αποκάλυψε πως είναι «λίγο τρελογιαγιά».

Για την ενασχόλησή της με τα κοινά, το 1986, η επιχειρηματίας υπογράμμισε «η Αθήνα με νέφος, τότε γίνονταν και συγκρούσεις μεταξύ των κομμάτων, προσπαθώ να μπω υποψήφια δημοτική σύμβουλος για τον Δήμο της Αθήνας, τότε κατέβαινε ο Έβερτ ο γνωστός “μπουλντόζας”.

Advertisement

Προσπαθώ να βρω άκρη, ήταν τότε επικεφαλής του κόμματος ο πατέρας του Κυριάκου (Μητσοτάκη), ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τέλος πάντων, δεν έβρισκα ραντεβού, δεν μου έδινε και κανείς σημασία, αφίσες δεν είχα κολλήσει στους δρόμους… Για να μην τα πολυλογώ, βρήκα την άκρη και του λέω “δώστε μου μια ευκαιρία να βγω και ν’ αποδείξω.

Όπως μου είπε εκ των υστέρων είχε πει στον Έβερτ “βάλε πολλές γυναίκες” – τώρα αυτό δεν ξέρω αν είναι θετικό ή αρνητικό, είναι μια άλλη κουβέντα. Με βάζει ο Έβερτ, βγαίνω. Κι ο Έβερτ μου λέει “είσαι και ωραία γυναίκα θα σε βάλω γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου”».

Τα κλάματα της Γιάννας Αγγελοπούλου, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν την έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Και συνεχίζει η Γιάννα Αγγελοπούλου, η επόμενη συνάντηση με τον Μιλτιάδη Έβερτ έγινε με την ίδια να του λέει «δεν μου δίνετε μια θέση να δουλέψω;» και τον τότε δήμαρχο Αθηναίων να της απαντά «“σε ποια θέση;”. Λέω ακούμε πως τα σχολεία έχουν πρόβλημα. Εντάξει λέει θα στο δώσω.

Advertisement

Αυτό με έκανε να με πιστέψει ο κόσμος και να με εκλέξει βουλευτή Α’ Αθηνών. Περνάνε λίγο τα χρόνια, ετοιμαζόμαστε για εκλογές και επειδή είχα γνωρίσει κόσμο νόμιζα θα με έβαζαν υποψήφια στην Α’ Αθηνών και με καλεί ο Μητσοτάκης και μου λέει “είσαι μικρή, δεν μπορώ να σε βάλω. Προηγούνται άλλοι με μεγαλύτερη προϋπηρεσία στο κόμμα”. Τότε άρχισα να κλαίω κι αυτή ήταν η πρώτη μου μεγάλη απογοήτευση».

Για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, επεσήμανε «η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές δεν έχω συναίσθηση κινδύνου. Μου έλεγε ο άνδρας μου “κουράζεσαι” το ένα, το άλλο. Όταν αναλαμβάνω κάτι έχω το δέος ότι κάποιος μου το εμπιστεύθηκε. Στην αρχή έχω πάρα πολύ άγχος.

Τώρα, στην προσπάθεια του ’20-’21 το άγχος μου ήταν εποικοδομητικό. Τότε δεν ήταν. Βέβαια, έγιναν τα πράγματα, αλλά από την άλλη το πλήρωσα με την υγεία μου. Βέβαια είχα άγχος, αλλά πια εκεί τα δίνω όλα. Χτυπάω πόρτες για να επιτευχθεί ο στόχος. Μιλάμε για συμμαχίες… Μπορώ να συμμαχήσω και με τον διάβολο αρκεί να γίνει η δουλειά και θα κάνω τα πάντα».

Advertisement

Όσον αφορά τις φωτογραφίες που έχει πάντα μαζί της, η Γιάννα Αγγελοπούλου τόνισε «έχω φωτογραφίες των παιδιών μου και των εγγονών μου. Έχω και την πρώτη φωτογραφία με τον Θόδωρο (Αγγελόπουλο), πριν καν να είμαστε μαζί. Είναι τυχαία φωτογραφία, συμπτωματική. Ήμουνα βουλευτίνα και με είχαν καλέσει στην Ακαδημία Αθηνών».

Για την πρώτη της σκέψη στην πρώτη συνάντηση με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, εξομολογήθηκε «αυτός ο “κρύος” ο πλούσιος τώρα γιατί μου δίνει τη θέση του; Αυτό που με έκανε να τον πιστέψω είναι ότι αισθανόταν χαρούμενος κι ευτυχισμένος όταν με έβλεπε να είμαι χαρούμενη κι ευτυχισμένη».

Και προσθέτει για τον σύζυγό της «περάσαμε κάποιες δύσκολες εποχές, γιατί εντάξει ο Θόδωρος είναι ένας άνθρωπος που έχει πάρα πολλά καλά, ξαφνικά βρέθηκε στη σκιά και όλοι μιλούσαν για τη Γιάννα, η Γιάννα, η Γιάννα… Μια σχέση που την είχαμε σφυρηλατήσει και μια ισορροπημένη σχέση, ξαφνικά είχε φύγει.

Advertisement

Αυτό συν το θέμα της υγείας μου, που ήρθε μόλις τελείωσαν οι Ολυμπιακοί. Πρέπει να έχεις το θάρρος να πεις το αντιμετωπίζω κι όχι ότι έτσι είναι η κατάσταση και χωρίζω. Το ξεπεράσαμε για να λέγομαι ακόμα Αγγελοπούλου».

Για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο ως πατέρα, η Γιάννα Αγγελοπούλου δήλωσε «μου είπε ότι “εγώ δεν κάνω παιδιά και θα έχω την Καρολίνα σαν δικό μου παιδί”. Η Καρολίνα όταν τον είδε πρώτη φορά απογοητεύτηκε, τον περίμενε σαν σταρ του Χόλιγουντ. Ο Θόδωρος ήταν καλός πατέρας και για την Καρολίνα και για τους γιους μας. Μέσα σε 1,5 χρόνο από bachelor βρέθηκε με σύζυγο, τρία παιδιά, σκυλιά και τη μαμά μου».

Σχετικά με την υγεία της, η Γιάννα Αγγελοπούλου αποκάλυψε «τα δυσάρεστα σε δυναμώνουν. Το σοκ που έπαθα όταν μου είπαν “έχεις αυτό, να το προλάβουμε”, ήταν οι πρώτες διακοπές που έκανα με τα παιδιά μου Χριστούγεννα. Πήγα να κάνω εξετάσεις και ο γιατρός φοβήθηκε, είπε στον Θόδωρο “το αίμα της είναι σαν νερό και δεν την αναλαμβάνω”. Ναι, υπήρχε κίνδυνος και για τη ζωή μου.

Advertisement

Ο Θόδωρος είχε στεναχωρηθεί, έχει κι αυτός ένα πρόβλημα και ήταν στην Αθήνα. Ήμουν ακόμα στο νοσοκομείο και τηλεφωνούσα στα παιδιά. Όταν έκανα αργότερα την εγχείρηση στην σπονδυλική μου στήλη, μου είπαν κάποια πράγματα θα τα ξεχάσεις όπως τη γιόγκα. Ένα πράγμα δεν θα πω, μην δουλέψετε για να μην πάθετε τίποτα».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι τρελογιαγιά

Για τις εγγονές της, είπε «είμαι λίγο τρελογιαγιά. Κάνουμε δικές μας ιστορίες, μιλάμε…. Δεν μου αρέσει ο όρος πεθερά. Με ενδιαφέρει να είναι τα παιδιά μου ευτυχισμένα. Στηρίζω πιο πολύ τους συντρόφους των παιδιών μου.

Η πιο ωραία στιγμή της μέρας είναι όταν μπορέσω να μιλήσω με τον ένα μετά με τον άλλον. Αν κάτι μου αρέσει στην τεχνολογία είναι πώς ενώνει την οικογένεια».

Advertisement

Για τη μαγειρική, η Γιάννα Αγγελοπούλου κατέληξε «έχω μάθει να μαγειρεύω τα πάντα. Έμαθα και μερικές συνταγές για να εντυπωσιάσω τα παιδιά μου. Όπως να βάζω φωτιά στα ζουμιά του φιλέτου.

Βέβαια κινδυνεύσαμε να βάλουμε φωτιά στον κοιτώνα των παιδιών. Ένα τυπικό οικογενειακό τραπέζι είναι αν χωράμε γιατί είμαστε πολλοί πια. Όταν έρχεται η κυρία Μαρίκα από το Ηράκλειο να μείνει ξέρουν ότι το φαγητό είναι το καλύτερο».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: