Elon Musk: Η Tesla χάνει δισεκατομμύρια, πασχίζει να μην χρεοκοπήσει

Elon Musk: Η Tesla χάνει δισεκατομμύρια, πασχίζει να μην χρεοκοπήσει
Advertisement

Ο Elon Musk παραδέχτηκε πως τα νέα εργοστάσια της Tesla στο Βερολίνο και το Τέξας “χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια” καθώς η έλλειψη εξαρτημάτων εμποδίζει την αύξηση της παραγωγής. Όπως είπε, μέλημα της εταιρείας είναι πλέον “να μην χρεοκοπήσει”.

«Και τα δύο εργοστάσια στο Βερολίνο και το Όστιν είναι σαν γιγάντιοι κλίβανοι που καίνε λεφτά. Χάνουν τρελά χρήματα αυτή τη στιγμή. Εντάξει; Είναι σαν γιγάντιο βουητό, ο θόρυβος του χρήματος να καίγεται» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla σε συνέντευξή του στο Τesla Owners of Silicon Valley, κλαμπ που αναγνωρίζει επίσημα η εταιρεία.

Advertisement

«Το εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στο Τέξας παράγει έναν “μικροσκοπικό” αριθμό αυτοκινήτων λόγω προβλημάτων στην αύξηση της παραγωγής των νέων μπαταριών 4680 αλλά και επειδή εργαλεία που απαιτούνται για την παραγωγή των συμβατικών μπαταριών 2170 “έχουν κολλήσει σε λιμάνι της Κίνας.»

«Θα διορθωθεί πολύ γρήγορα αλλά απαιτεί μεγάλη προσοχή» είπε ο Musk που πρόσθεσε πως το νέο Gigafactory στο Βερολίνο βρίσκεται σε “ελαφρώς καλύτερη κατάσταση” επειδή χρησιμοποιεί τις συμβατικές μπαταρίες 2170.

Επίσης είπε πως τα lockdown που επιβλήθηκαν στη Σαγκάη λόγω της Covid-19 ήταν “πολύ, πολύ δύσκολα για την Tesla”, καθώς επηρέασαν την παραγωγή όχι μόνο στο εργοστάσιο της Σαγκάης αλλά στο εργοστάσιο της Καλιφόρνια, το οποίο χρησιμοποιεί ορισμένα εξαρτήματα από Κίνα.

Η Tesla ετοιμάζεται τώρα να αναστείλει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στη Σαγκάη το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου για εργασίες αναβάθμισης που θα αυξήσουν το δυναμικό.

Advertisement

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν εφιάλτης διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας, το ένα πρόβλημα μετά το άλλο και ακόμα δεν έχουμε τελειώσει. Κύριο μέλημα της εταιρίας είναι να κρατήσουμε τα εργοστάσια ανοιχτά για να πληρώνουμε τον κόσμο και να μην χρεοκοπήσουμε» είπε το αφεντικό της Tesla και της SpaceX.

Στις αρχές Ιουνίου ο Musk προκάλεσε έκπληξη προειδοποιώντας ότι έχει “σούπερ κακό προαίσθημα” για την οικονομία και ότι η Tesla θα πρέπει να απολύσει το 10% του προσωπικού της και να παγώσει κάθε πρόσληψη.

Μέσα στην εβδομάδα ο Musk αποκάλυψε πως η Tesla θα απολύσει το 10% των μισθωτών υπαλλήλων της.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: