«Κρυμμένα» περιπολικά εντοπίζουν παραβάτες οδηγούς (video)

«Κρυμμένα» περιπολικά εντοπίζουν παραβάτες οδηγούς (video)
Advertisement

Η αστυνομία χρησιμοποιεί τράκτορες χωρίς διακριτικά για να καταγράψει σε βίντεο τους οδηγούς που ασχολούνται με διάφορα άλλα πράγματα, εκτός από την σωστή και ασφαλή οδήγηση.

Η βρετανική αστυνομία περιπολεί τους αυτοκινητόδρομους με τράκτορες που δεν φέρουν διακριτικά. Η ορθότητα αυτής της απόφασης επιβεβαιώνεται από τα βίντεο που δείχνουν τι κάνουν στην πραγματικότητα οι οδηγοί επαγγελματικών βαν και φορτηγών κατά την βάρδιά τους.

Advertisement

Οι αστυνομικοί που οδηγούν τους“μυστικούς” τράκτορες, ελέγχουν αν οι οδηγοί επαγγελματικών βαν και φορτηγών τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και έαν είναι προσεκτικοί κατά την οδήγηση.

Όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, ορισμένοι οδηγοί δεν γνωρίζουν καν ότι στο δίπλα βαν κάθονται αστυνομικοί και καταγράφουν με κάμερα τα κατορθώματά τους.

Το πρώτο βίντεο γυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο M40 στο Warwickshire. Όπως αποδείχθηκε, ο οδηγός του φορτηγού που οδηγούσε δίπλα στους αστυνομικούς αφήνει εντελώς το τιμόνι για να στρίψει ένα τσιγάρο.

Advertisement

Στο άλλο βίντεο, ο οδηγός ενός βαν στον αυτοκινητόδρομο A500 στο Staffordshire, είναι ελαφρώς πιο πολυτάλαντος.

Χρησιμοποίησε και τα δύο χέρια του ταυτόχρονα για άλλες “δουλειές” (τηλέφωνο, καφές, σύστημα πλοήγησης), προσπάθησε για μικρό χρονικό διάστημα να οδηγήσει με δύο δάχτυλα στο τιμόνι, μέχρι που τα πήρε εντελώς από αυτό.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: