«Σας το απαγopεύω χωρίς την άδειά μου»: Μητέρα δεν αφήνει τους παππούδες να αγκαλιάζουν τα εγγόνια τους [βίντεο]

Advertisement

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που δημοσίευσε μία νεαρή μητέρα στο TikTok.

Πιο συγκεκριμένα, η Αυστραλιανή μαμά, Brittany Baxter, μοιράστηκε μια σειρά βίντεο στο TikTok όπου εξέφρασε πώς οι παππούδες της κόρης της ξεπερνούν τα όρια που καθορίζει για το παιδί της.

Advertisement

Αγνοούν το «όχι» της εγγονής τους και την φιλούν και την αγκαλιάζουν ούτως ή άλλως. Ή νιώθουν πληγωμένοι που το παιδί δεν θέλει στοργή εκείνη τη στιγμή.

Πολλοί άνθρωποι υποστήριξαν τη Brittany για το γεγονός ότι επιβάλλει αυστηρά όρια και διδάσκει την κόρη της την σημασία της συγκατάθεσης και την αυτονομία του σώματος.

Ωστόσο, άλλοι ήταν πιο επικριτικοί για αυτήν την προσέγγιση. Αφού η συγκατάθεση είναι ένα περίπλοκο θέμα προς συζήτηση καθώς δεν εκφράζεται πάντα ανοιχτά και ενδέχεται να υπονοείται και σιωπηρή.

Advertisement

Η Aυστραλιανή μαμά Brittany εξήγησε γιατί οι παππούδες δεν μπορούν να αγκαλιάσουν και να φιλήσουν την κόρη της χωρίς συγκατάθεση.

@brittanybaxter_x I said what I said… #gentleparenting #consent #fyp ♬ original sound – Brittany

Η Routledge Encyclopedia of Philosophy επισημαίνει ότι η συναίνεση μπορεί να δοθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να ποικίλουν από εντελώς άμεσοι και προφανείς στο εντελώς αντίθετο.

Ωστόσο, για να αποκτήσει η συγκατάθεση τη «δεσμευτική δύναμη», πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια. Αυτές οι προϋποθέσεις (οι οποίες πρέπει να πληρούνται για να είναι η συγκατάθεση) είναι: γνώση, πρόθεση, ικανότητα, επιθυμία και αποδοχή περιεχομένου.

Advertisement

«Σε τυπικές περιπτώσεις, η συγκατάθεση ενός ατόμου για πράξεις άλλου ατόμου αφαιρεί τυχόν ηθικές ή νομικές αντιρρήσεις ή ευθύνες για την εκτέλεση αυτών των πράξεων», γράφει η Routledge Encyclopedia of Philosophy.

Η μαμά εξήγησε επίσης πώς να αντιμετωπίσει αντιπαραθέσεις που θα προκύψουν φυσικά λόγω αυτού του στυλ γονικής μέριμνας σε ένα άλλο βίντεο.

Επιπροσθέτως, η Brittany υπογράμμισε πόσο ζωτικής σημασίας είναι να υποστηρίζουμε και να μην παραδίδουμε τις απόψεις άλλων ανθρώπων σχετικά με το πώς πρέπει να αναθρέψεις το παιδί σου. Ακόμα κι αν είναι μέλη της οικογένειας που αγαπάτε και σέβεστε.

Η Αυστραλιανή μαμά αντιμετώπισε επικριτικά όσους την σχολίασαν αρνητικά, αναρωτώμενη αν ρώτησαν ποτέ το παιδί τους εάν θέλουν αγκαλιές και φιλιά από τους συγγενείς τους.

Advertisement

Η Brittany εστίασε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι οι ίδιοι οι γονείς της και η μητριά της περιμένουν την συγκατάθεση της εγγονής τους το 98 τοις εκατό των φορών και στην πραγματικότητα ρωτούν αν θέλει μια αγκαλιά, σεβόμενοι πλήρως την απόφασή της. Είναι οι άλλοι παππούδες με τους οποίους έχει πρόβλημα.

Πήγε επίσης στην Αυστραλιανή τηλεόραση και είπε ότι υπήρξε ανάμικτη απάντηση στα βίντεό της.

«Πολλοί άνθρωποι είναι πολύ εξοργισμένοι πράγμα που καταλαβαίνω, πολλοί έχουν παρεξηγήσει το νόημα του μηνύματος που προσπαθώ να περάσω. Αλλά πολλοί είναι εκείνοι που το υποστήριξαν και αυτό ήταν καταπληκτικό».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: