Αυτό είναι το νέο 7θέσιο SUV των 15.000 ευρώ [βίντεο]

Αυτό είναι το νέο 7θέσιο SUV των 15.000 ευρώ [βίντεο]
Advertisement

Η νέα γενιά του Mahindra Scorpio-N είναι σχεδιασμένη εν λευκώ, περισσότερο ικανή εκτός δρόμου -στην τετρακίνητή της έκδοση-, πιο ευρύχωρη και πιο ποιοτική – και οι τιμές της στην Ινδία ξεκινούν από τα μόλις 14.400 ευρώ.

Το ινδικό SUV, που θα παράγεται μεν στην Ινδία αλλά θα σύντομα θα εξάγεται κανονικά στις αγορές της Ευρώπης -και σε άλλες του πλανήτη- βασίζεται στην παραδοσιακή «συνταγή» του πλαισίου τύπου σκάλας, κινητήρων εσωτερικής καύσης (βενζίνης ή diesel) και προαιρετικής τετρακίνησης.

Advertisement

Παρότι αντικαθιστά την πρώτη γενιά του δημοφιλούς στην Ινδία Scorpio, το Scorpio-N έχει σχεδιαστεί εν λευκώ, δεν μοιράζεται εξαρτήματα με την προηγούμενη και βασίζεται στο τρίτης γενιάς πλαίσιο τύπου σκάλας της Mahindra.

Το μόνο που διατηρεί είναι η off-road ικανότητά του, συνδέοντάς την τώρα με καλύτερη ποιότητα και άνεση στο εσωτερικό- καθώς και με πιο πολιτισμένη οδική συμπεριφορά και αναβαθμισμένη ασφάλεια στην άσφαλτο.

Στην εξέλιξή του, άλλωστε, συνέβαλλε και το κέντρο τεχνολογικής εξέλιξης της Mahindra στην Αμερική, ενώ στο σχεδιασμό η ιταλική Pininfarina που συνεργάστηκε με το Mahindra India Design Studio (MIDS).

Advertisement

Έτσι, το Scorpio-N συνδυάζει τα «περιπετειώδη» off-road χαρακτηριστικά με τις αεροδυναμικές σχεδιαστικές επιλογές, με μοντέρνα LED φωτιστικά σώματα και με λεπτομέρειες χρωμίου περιμετρικά του νέου εμβλήματος της εταιρείας στη μάσκα.

Το εσωτερικό του περιλαμβάνει τρεις σειρές καθισμάτων, για επτά επιβάτες, με ποιοτικές επενδύσεις μαύρης και καφέ δερματίνης.

Κάτω από την πανοραμική ηλιοροφή, το ταμπλό διαθέτει στο κέντρο του ψηφιακή οθόνη αφής 8» για τα πολυμέσα και την ψυχαγωγία του συστήματος AdrenoX και μια δεύτερη, επίσης ψηφιακή, 7 ιντσών για την απεικόνιση των οργάνων.

Advertisement

Η κεντρική οθόνη είναι συμβατή με Android Auto, Apple CarPlay και διαθέτει αναγνώριση φωνητικών εντολών της Alexa, μαζί με 70 ακόμη εφαρμογές, ενώ συνδέεται με ηχοσύστημα της Sony.

Κάτω από το καπό φιλοξενεί τον κινητήρα 2.0 TGDi mStallion βενζίνης, που παράγει 197 ίππους και 380 Nm ροπής, είτε τον 2.2 mHawk πετρελαίου απόδοσης 173 hp και 400 Nm.

Οι επιλογές μετάδοσης, και για τους δύο κινητήρες, περιλαμβάνουν μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο – και τα δύο 6 σχέσεων. Μεταδίδουν την κίνηση στους πίσω ή, προαιρετικά, και στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement

Στη δεύτερη περίπτωση αναλαμβάνει δράση η ηλεκτρονική τετρακίνηση 4XPLOR, ενώ δίνεται και η επιλογή τριών οδηγικών προφίλ με παιχνιδιάρικα ονόματα: το Zip είναι για την ήπια οδήγηση στην πόλη, το Zap για την κίνηση εκτός δρόμου και το Zoom για την απόλυτη απόδοση.

Αντίστοιχα, απρόσμενη είναι και η ανάρτηση: διπλά ψαλίδια εμπρός, πέντε συνδέσμων πίσω, με τεχνολογία απόσβεσης βάσει συχνοτήτων (Frequency-Dependent Damping, FDD) και επίσης τεχνολογία MTV-CL που βελτιώνει περαιτέρω την άνεση της απόσβεσης.

Αρχικά, το Mahindra Scorpio-N θα ξεκινήσει να διατίθεται από το τέλος Ιουλίου στην Ινδία, σε επιλεγμένες αγορές της Νότιας Ασίας, καθώς και στην Ωκεανία.

Advertisement

Η βασική του, δικίνητη έκδοση θα ξεκινά από τα 14.440 ευρώ, ενώ η κορυφαίου εξοπλισμού τετρακίνητη θα φτάνει τα 23.640 ευρώ.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: