Η «μπάλα λίπους» που βρήκε ένας ψαράς και του άλλαξε τη ζωή -Αποδείχθηκε πως ήταν κεχριμπάρι

Η «μπάλα λίπους» που βρήκε ένας ψαράς και του άλλαξε τη ζωή -Αποδείχθηκε πως ήταν κεχριμπάρι
Advertisement

Η ζωή του 64χρονου Ταϊλανδού ψαρά Prachin Phuekphisut άλλαξε δραματικά μετά τον εντοπισμό «ενός μεγάλου κομματιού λίπους», όπως αρχικά πίστεψε.

Στις 22 Ιουνίου, ο Phuekphisut ήταν μαζί με τα εγγόνια του στην παραλία και εντόπισε το «λίπος».

Advertisement

Το πήρε μαζί του σπίτι, θεωρώντας πως μπορεί να το χρησιμοποιήσει κατά κάποιο τρόπο, αλλά παρατήρησε πως το πάνω στρώμα του έλιωνε από τη ζέστη και αποκαλυπτόταν ένα παράξενο πέτρωμα.

«Φρόντιζα τα εγγόνια μου και τα πήγα στην παραλία. Μετά, βρήκαν ένα μεγάλο κομμάτι λίπους. Όταν το άγγιξα, παρατήρησα ότι γλιστρούσε. Είχε και μία παράξενη μυρωδιά. Ήλπιζα ότι μπορεί να το κάνω κάτι και το πήρα σπίτι».

Οι συγγενείς του υποπτεύθηκαν ότι μπορεί να επρόκειτο για κάτι σημαντικό και τον συμβούλευσαν να δει έναν εκτιμητή.

Ο τοπικός ειδικός τον απεύθυνε, με τη σειρά, του σε κάποιον στην Μπανγκόνγκ και σύντομα έμαθε πως το «λίπος» ήταν στην πραγματικότητα κεχριμπάρι 3,4 κιλών.

Advertisement

Η αξία του δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα, καθώς χρειάζονται κι άλλα τεστ, αλλά δεδομένης της προϊστορίας στην αγορά, μπορεί να πωληθεί ακόμα και 120.000 δολάρια.

Ο ψαράς, που βγάζει περίπου 200 δολάρια τον μήνα, είναι εκστασιασμένος. Κάνει ήδη σχέδια και θέλει να ξοδέψει μερικά από τα χρήματα για να πάει τα εγγόνια του διακοπές στο εξωτερικό και τα άλλα θα τα βάλει στην άκρη για τις σπουδές τους.

«Θέλω μία ασφαλή ζωή για τα παιδιά και τα εγγόνια μου».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: