Αδελφές «γνωρίστηκαν» μετά από 56 χρόνια και κάποτε ζούσαν 15 λεπτά μακριά: «Νιώσαμε σαν 5χρονα»

Αδελφές «γνωρίστηκαν» μετά από 56 χρόνια και κάποτε ζούσαν 15 λεπτά μακριά: «Νιώσαμε σαν 5χρονα»
Advertisement

Για χρόνια, οι Diane Ward και Mary McLaughlin διέσχιζαν τη χώρα και έφταναν πολύ κοντά, χωρίς ωστόσο να έχουνε συναντηθεί ποτέ, παρόλο που ήταν αδελφές.

Η Mary, που ζούσε στα προάστια του Ντιτρόιτ όταν ήταν νέα, επισκεπτόταν τακτικά τους συγγενείς της θετής της οικογένειας στα προάστια του Πίτσμπουργκ.

Advertisement

Εκείνη την εποχή, η Diane ζούσε στα προάστια του Πίτσμπουργκ με τη δική της θετή οικογένεια, ενώ έκανε συχνά ταξίδια για να επισκεφθεί τους συγγενείς της οικογένειας αυτής στο προάστιο του Ντιτρόιτ.

Κάποια στιγμή, οι δύο γυναίκες διαπίστωσαν ότι τα σπίτια στα οποία είχε μείνει η καθεμία τους στο Μίσιγκαν -όπου η βιολογική τους μητέρα είχε γεννήσει και τις δύο με τρία χρόνια διαφορά- απέχουν μόλις 15 λεπτά μεταξύ τους.

«Βασικά πηγαινοερχόμασταν το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μας ηλικίας», λέει η Diane στο περιοδικό People.

Advertisement

«Έχω αναμνήσεις από τη θεία μου που πήγαινε σε έναν από τους φούρνους στο Μίσιγκαν και έπαιρνε αυτή τη συγκεκριμένη πίτα με κρέμα. Και η Mary ξέρει ακριβώς τον φούρνο».

«Είναι απλά παράξενο», συνεχίζει. «Ανατριχιαστικά παράξενο. Επειδή ήμασταν στον ίδιο κύκλο όλο αυτό τον καιρό».

Και προσθέτει η Mary: «Ίσως όντως βλέπαμε η μία την άλλη. Ίσως να καθόμασταν στο ίδιο παγωτατζίδικο. Ποιος ξέρει;».

Τελικά, μετά από περίπου 55 χρόνια, κατά τα οποία καμία από τις δύο δεν γνώριζε την ύπαρξη της άλλης, οι δυο αδελφές συναντήθηκαν για πρώτη φορά αυτό το μήνα.

Η επανένωση έγινε με πρωτοβουλία της 59χρονης Diane, η οποία είναι ιδιοκτήτρια εταιρείας ταξί μαζί με τον σύζυγό της στη γενέτειρά του, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Advertisement

Ως χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό της το 2018, όπως λέει, εξασφάλισε πρόσβαση σε τεστ DNA και αναζήτηση γενεαλογίας μέσω του MyHeritage.com.

«Όταν έψαχνα για μέλη της οικογένειας, πάντα σκεφτόμουν τη μητέρα, τον πατέρα – τέτοια πράγματα», εξηγεί η ίδια. «Ποτέ δεν σκέφτηκα τα αδέλφια. Απλά δεν μου πέρασε από το μυαλό».

Η έρευνα επέστρεψε με έναν σύνδεσμο σε έναν πιθανό ξάδελφο – και στη συνέχεια αυτός ο ξάδελφος την έστρεψε σε μια πιθανή ετεροθαλή αδελφή. «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη!», λέει.

Advertisement

Όταν συμφώνησε να δεχτεί την επαφή με την Diane Ward μέσω της ιστοσελίδας, η Mary McLaughlin, 56 ετών, πρώην καθηγήτρια ειδικής αγωγής, παραξενεύτηκε αρκετά και δίστασε. «Μου είχαν πει από την αρχή ότι ήμουν μοναχοπαίδι», λέει.

Αλλά η σχέση της με τη βιολογική τους μητέρα ήταν πιο περίπλοκη. Η μητέρα είχε προσπαθήσει να μεγαλώσει την Mary, αλλά αφού άφησε το παιδί σε μια μπέιμπι-σίτερ κάποια ημέρα, απλώς δεν επέστρεψε ποτέ, λέει η ίδια.

Η μπέιμπι-σίτερ και ο σύζυγός της έγιναν τελικά νόμιμοι κηδεμόνες της Mary, ενώ η βιολογική της μητέρα παρέμεινε μια περιφερειακή φιγούρα στη ζωή της πριν πεθάνει τελικά από καρκίνο του μαστού όταν η Mary ήταν 26 ετών.

Advertisement

«Από τότε που ήμουν περίπου 10 ετών, άρχισα να ψάχνω στις αγγελίες της κοινότητάς μου, αναζητώντας κάποιον με το ίδιο επώνυμο – το πατρικό», λέει η Mary. (Η βιολογική μητέρα δεν είχε παντρευτεί κανέναν από τους βιολογικούς πατέρες των δύο γυναικών). «Οπότε, υπήρχε πάντα μια περιέργεια, αλλά ούτε ποτέ δεν πίστευα ότι είχα αδελφή».

Η ξαφνική προσέγγιση της Diane έδωσε στην Mary μια νέα διέξοδο αναζήτησης. «Απλά έμεινα άναυδη», λέει η Mary. «Ωστόσο αποφάσισα να κάνω το τεστ DNA μόνη μου.

Θα γινόμασταν φίλες ούτως ή άλλως, επειδή είναι πολύ αστεία και περνάμε καλά μαζί, αλλά υπήρχαν πάρα πολλές περίεργες ομοιότητες, και χαρακτηριστικά, και ιδιορρυθμίες που μοιραζόμαστε, οπότε είπα: «Εντάξει. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι βιολογικό».

Advertisement

Αφού επιβεβαιώθηκε η συγγένεια και από το τεστ της Mary, η επικοινωνία μεταξύ των δύο γυναικών – μέσω social media και συνεχών τηλεφωνημάτων – αυξανόταν διαρκώς.

«Μιλήσαμε για τρεις ώρες στην πρώτη κλήση μέσω Zoom», λέει ο Diane. «Κουβεντιάζαμε ποια φαγητά σας αρέσουν, που μας αρέσει να πηγαίνουμε.

Θέλω να πω, έχουμε τόσες πολλές ίδιες συμπεριφορές, προτιμήσεις, χειρονομίες και το αγαπημένο μας φαγητό είναι το μεξικάνικο. Επίσης λατρεύουμε τα ψώνια και έχουμε την ίδια σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ».

«Όλα αυτά τα μικροπράγματα που οι αδελφές κάθονται και συζητούν όταν είναι παιδιά», προσθέτει η Mary. «Κάναμε σαν πεντάχρονα», λέει και σημειώνει ότι και οι δυο είχαν υπέροχη παιδική ηλικία, για την οποία θα ευγνωμονούν παντοτινά τις θετές τους οικογένειες.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: