«Υπήρξαν αστοχίες και λάθη»: Πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών για το θρίλερ της Πάτρας προαναγγέλλει ο Τσιάρας

«Υπήρξαν αστοχίες και λάθη»: Πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών για το θρίλερ της Πάτρας προαναγγέλλει ο Τσιάρας
Advertisement

Για σημαντικές «αστοχίες και λάθη» στην υπόθεση θρίλερ των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, προαναγγέλλοντας τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου των ιατροδικαστών που συνέταξαν τις πρώτες εκθέσεις για τον θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», ο κ. Τσιάρας παραδέχτηκε ότι «προφανώς και υπήρξαν αστοχίες και λάθη και για τον λόγο αυτόν από την πρώτη στιγμή έστειλα επιστολή στον κ. Νίκο Καρακούκη, ζητώντας του να ερευνήσει εάν όλα έγιναν όπως έπρεπε, εάν υπήρξαν παραλείψεις να εντοπιστούν τα όποια στοιχεία μπορεί να προκύψουν».

Advertisement

Σχετικά με τυχόν ποινές προς τους ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς των τριών κοριτσιών της Πάτρας, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, τονίζοντας πως «το ζήτημα είναι τι θα αποδειχθεί μέσω της διαδικασίας.

Η νέα επιστολή έχει ετοιμαστεί και θα αποσταλεί τη Δευτέρα». Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι «η αναμόρφωση της ιατροδικαστικής είναι μέσα στις προθέσεις μου, έχουμε ετοιμάσει το νομοσχέδιο για τη διαμόρφωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας» και αναφέρθηκε σε ελάχιστο αριθμό ιατροδικαστών ανά υπηρεσία και ενίσχυση του κλάδου από ιατροδικαστές.

Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καλόγρηα και Νίκου Καρακούκη για τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων αδελφών της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ιριδας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι θάνατοι των δύο κοριτσιών οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Advertisement

Η οικογένεια Πισπιρίγκου αδειάζει το σπίτι στην Πάτρα

Την ίδια ώρα, κι ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου προετοιμάζεται για όσα θα πει στην ανωμοτί κατάθεση που έχει κληθεί να δώσει, ως ύποπτη για τις δολοφονίες και των δύο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και της Ίριδας, η οικογένειά της αδειάζει το σπίτι που διέμενε στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα.

Η Ελένη Λεγάτου, ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου και ακόμα ένα συγγενικό πρόσωπο αδειάζουν το σπίτι, πετώντας αντικείμενα που δεν χρειάζονται και μεταφέροντας σε άλλο σημείο ό,τι τους χρησιμεύει.

Υπενθυμίζεται πως οι συγγενείς της Ευγενίας Κούτρα έχουν ζητήσει την αποσφράγιση του οικήματος και θα ζητήσουν την κυριότητα του σπιτιού όπου διέμενε η οικογένεια Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: