Αυτό είναι το νέο supercar των Ρουμάνων – Θα έχει 550 άλογα [εικόνες]

Αυτό είναι το νέο supercar των Ρουμάνων – Θα έχει 550 άλογα [εικόνες]
Advertisement

Παρουσία και στους αγώνες ευελπιστεί να έχει η ρουμάνικη LP:One Motor που επιθυμεί να κατασκευάσει και αγωνιστική εκδοχή του Asera για την κλάση αγώνων GT4.

Θέμα εθνικής υπερηφάνειας φαίνεται να έχει γίνει πλέον στην Ευρώπη η κατασκευή supercar από χώρες που μέχρι πρότινος δεν είχαν καμία σχετική παράδοση ή προϊστορία.

Advertisement

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της ρουμάνικης LP:One Motor που ιδρύθηκε από τον φιλόδοξο 21χρονο Andrei Ungureanu.

Αν και η LP:One Motor, από όσο γνωρίζουμε, δεν έχει παράξει ακόμη έστω και ένα αντίτυπο του Asera, σχεδιάζει να μπει και στους αγώνες βάζοντας στην παραγωγή την αγωνιστική έκδοση του μοντέλου της, για την κατηγορία αγώνων αντοχής και πρωταθλημάτων τουρισμού GT4.

Μάλιστα στους αγώνες η LP:One Motor αναμένεται να κάνει και το ντεμπούτο της ως κατασκευαστής, με τα μοντέλα δρόμου να έρχονται σε δεύτερο χρόνο.

Advertisement

Όπως και το μοντέλο που προορίζεται για το δρόμο και έχει κάνει την εμφάνιση του ως πρωτότυπο, το αγωνιστικό Asera GT4 χρησιμοποιεί έναν V6 κινητήρα με δύο τούρμπο, τον οποίο οι Ρουμάνοι θα προμηθεύονται από την Audi Sport.

Η απόδοση του θερμικού κινητήρα φτάνει στους 550 ίππους και 720 Nm, νούμερα που αναμένεται να προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις τόσο στην έκδοση παραγωγής του Asera, η οποία ζυγίζει μόλις 1.050 κιλά, όσο φυσικά και στο αγωνιστικό μοντέλο.

Το κιβώτιο είναι το 7τάχυτο αυτόματο S-tronic της γερμανικής εταιρείας. Αναφορικά με το πλαίσιο αυτό είναι ατσάλινο σωληνωτό χωροδικτύωμα, ενώ το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Advertisement

Έχοντας δεχτεί ήδη πέντε παραγγελίες από εγχώριες ομάδες για το Asera GT4, οι Ρουμάνοι σκοπεύουν να κατασκευάζουν 12 συνολικά αγωνιστικά το πρώτο έτος παραγωγής, εκ των οποίων θα διαθέσουν τα 10 για πώληση.

Το δεύτερο έτος η παραγωγή θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη ζήτηση που θα υπάρχει, ενώ τότε θα κάνει την εμφάνιση της και η έκδοση δρόμου με 30 περίπου αυτοκίνητα να κατασκευάζονται. Έπειτα η ετήσια παραγωγή θα περιοριστεί, ανάλογα φυσικά και με τη ζήτηση, στα 100 αυτοκίνητα.

Για την έκδοση δρόμου του LP:One Motorc Asera η τιμή του εκτιμάται ότι θα βρίσκεται στα 180.000 ευρώ.

Advertisement

«Δεν θέλουμε να είμαστε μία ακόμη μάρκα στην κατηγορία GT4, ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε αγώνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα…

Η έκδοση GT4 θα είναι και το μοντέλο που θα μας λανσάρει στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, ενώ αργότερα θα εστιάσουμε και στην παραγωγή μοντέλων για το δρόμο», δήλωσε σχετικά ο Ungureanu.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: