Ακόμη ένας Ρώσος εκατομμυριούχος βρέθηκε νεκρός -Πέπλο μυστηρίου για τον έκτο θάνατο μεγιστάνα στη Ρωσία

Ακόμη ένας Ρώσος εκατομμυριούχος βρέθηκε νεκρός -Πέπλο μυστηρίου για τον έκτο θάνατο μεγιστάνα στη Ρωσία
Advertisement

Νεκρός βρέθηκε στην πισίνα του Ρώσος εκατομμυριούχος, ένας ακόμη στη μακρά λίστα όσων έχουν χάσει μυστηριωδώς τη ζωή τους το τελευταίο διάστημα στη Ρωσία.

Πρόκειται για τον Γιούρι Βορόνοφ, τον Ρώσο επιχειρηματία και επικεφαλής εταιρείας logistics που διαχειρίζεται πλουσιοπάροχα συμβόλαια της Gazprom στην Αρκτική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Daily Mail».

Advertisement

O 61χρονος επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σε ένα εξαιρετικά πλούσιο προάστιο της Αγίας Πετρούπολης, γύρω στις 14:00 τη Δευτέρα.

Ο Βορόνοφ βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα με ένα τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι του, ένα περίστροφο κοντά και πολλούς κάλυκες στον πάτο της πισίνας.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή διερευνά τον θάνατο του Βορόνοφ, τον οποίο αυτή τη στιγμή αποδίδουν σε «διαμάχη με επιχειρηματικούς εταίρους».

Advertisement

Το έκτο θύμα τους τελευταίους μήνες

Η σύζυγός του φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι ο Βορόνοφ πίστευε ότι του αποσπούσαν πολλά χρήματα «άτιμοι» εργολάβοι και συνεργάτες.

Αλλά ο αυξημένος αριθμός θανάτων σε άλλες επαύλεις κοντά στην Αγία Πετρούπολη έχει οδηγήσει σε φήμες για δολοφονίες που στήνονται ώστε να μοιάζουν με αυτοκτονίες.

Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο υψηλά ιστάμενου προσώπου στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης και έκτο συνολικά στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες.

Advertisement

Ο Αλεξάντερ Τουλιάκοφ, 61 ετών κι αυτός, ανώτερος αξιωματούχος οικονομικών και ασφάλειας της Gazprom, βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του από έναν εραστή του τον Φεβρουάριο.

Οι ερευνητές είπαν ότι αυτοκτόνησε, αλλά τοπικές αναφορές ανέφεραν ότι το σώμα του έδειξε σημάδια ξυλοδαρμού, υποδηλώνοντας ότι ο απαγχονισμός ήταν σκηνοθετημένος.

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα, στην ίδια κατοικία, ο 60χρονος Λεονίντ Σούλμαν βρέθηκε μαχαιρωμένος μέχρι θανάτου στο μπάνιο του.

Advertisement

Ο Σούλμαν ήταν επικεφαλής των μεταφορών της Gazprom Invest, ενός κλάδου του ενεργειακού κολοσσού που χειρίζεται τα επενδυτικά του έργα.

Ο δισεκατομμυριούχος Αλεξάντερ Σουμπότιν, πρώην ανώτερο στέλεχος στον ενεργειακό κολοσσό Lukoil, βρέθηκε επίσης νεκρός τον Μάιο, αφού «έλαβε συμβουλές από σαμάνους» αναφέρει η «Daily Mail».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: