Κορωνοϊός: «Δεν περιμέναμε τέτοια έξαρση κρουσμάτων μέσα στον Ιούλιο»

Advertisement

Για την απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα μίλησαν οι καθηγητές Σπύρος Πουρνάρας και Νίκος Σπυρίδης με τον πρώτο να σημειώνει πως δεν περίμενε έξαρση μέσα στον Ιούλιο.

«Δεν περίμενα μέσα στον Ιούλιο να έχουμε τέτοια έξαρση. Ήταν μια αρνητική έκπληξη αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Τα νοσοκομεία όμως είναι αλήθεια ότι πιέζονται», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Σπύρος Πουρνάρας.

Advertisement

Μιλώντας για το τι αναμένουν οι επιστήμονες για τον Σεπτέμβριο τόνισε ότι «δεν είναι σίγουρο ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν, αλλά μπορεί ο κύκλος να κλείσει όσο συγκεντρώνουμε ανοσία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Ο κ. Πουρνάρας τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού με την τέταρτη δόση προτρέποντας τους άνω των 40 ετών να το κάνουν όλοι.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής, Νίκος Σπυρίδης, δήλωσε ότι έχει παρατηρηθεί μια αυξημένη προσέλευση των παιδιών στα νοσοκομεία.

Advertisement

«Το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο μας εξετάστηκαν περίπου 110 θετικά παιδιά. Έχει αυξηθεί η προσέλευση εμπύρετων παιδιών, με συμπτώματα πιθανού κορωνοϊού» είπε ο ειδικός καλώντας τις ευάλωτες ομάδες να συνεχίσουν να προσέχουν.

«Άρα ο παππούς και η γιαγιά σαφώς πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν με χρήση μάσκας και εμβολιασμό», πρόσθεσε.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: