«Τώρα θα μιλήσω εγώ…»: Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά από 1,5 χρόνο, τα πρώτα λόγια στις κάμερες

«Τώρα θα μιλήσω εγώ…»: Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά από 1,5 χρόνο, τα πρώτα λόγια στις κάμερες
Advertisement

Εκτός φυλακής βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος εξασφάλισε την χρηματική εγγύηση των 30.000 ευρώ που είχε οριστεί για την αποφυλάκισή του.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ευχαρίστησε τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια και σημείωσε ότι: «Ενάμιση χρόνο παίζανε μόνοι τους μπάλα, τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ».

Advertisement

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά την έξοδό του από τις φυλακές Κορυδαλλού τόνισε: «Έχω περίπου 1,5 χρόνο να μιλήσω, δεν είναι η στιγμή να πω πολλά πράγματα. Θα έρθουν κι αυτές οι στιγμές.

Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε, όπως ίσως παρασύρθηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Ενάμιση χρόνο έπαιζαν μόνοι τους μπάλα, τώρα θα αρχίσω να μιλάω κι εγώ.

Στο τέλος αυτής της περιπέτειας στο Εφετείο, πιστεύω θα δικαιωθώ πλήρως και θα αποκατασταθεί η αλήθεια.

Advertisement

Θέλω να ευχαριστήσω από την ψυχή μου τον Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες τους, με αυταπάρνηση με βοήθησε και με βοηθάει. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα σαν άνθρωπο και δικηγόρο».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την καταβολή της εγγύησης 30.000 ευρώ, που ήταν ένας από τους όρους που του επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για να του χορηγηθεί αναστολή μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο κ. Λιγνάδης αποχώρησε, με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, να βρίσκεται μαζί του.

Επίσης, με θερμά λόγια μίλησε για τον δικηγόρο του. «Θέλω, και τον παρακαλώ πολύ να μην το θεωρήσει ούτε φιλοφρόνηση, ούτε διαφήμιση, ούτε τίποτα, να ευχαριστήσω απ’ την ψυχή μου τον Αλέξη τον Κούγια και τους συνεργάτες του, ο οποίος με μεγάλη αυταπάρνηση και παίρνοντας μια στάση απέναντι σε πολλούς με βοήθησε και με βοηθάει σ’ αυτό το δύσκολο μονοπάτι. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα και ως άνθρωπο και ως δικηγόρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Κούγιας: Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να σιωπούμε

Δηλώσεις έκανε και ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, ο οποίος υποστήριξε ότι «το τελευταίο προπύργιο για την εμπέδωση του συναισθήματος ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών είναι η Δικαιοσύνη.

Αν κι αυτή καταρρεύσει και γίνει υποχείριο πολιτικής εκμετάλλευσεως και ταπεινών ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων, δεν θα υπάρχει κράτος» και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις βαθμοί ποινικής δικαιοδοσίας.

«Η άσκηση μιας ποινικής διώξεως δεν σημαίνει τίποτα, σημαινει μόνο την έναρξη διαρευνήσεως μιας υποθέσεως. Ακόμη και μια καταδικαστική πρώτη υπόθεση δεν σημαίνει τίποτα» τόνισε ο κ. Κούγιας, προσθέτοντας: «Θα πρέπει λοιπόν όλοι να μάθουν να περιμένουν την ολοκληρωτική κρίση της Δικαιοσύνης».

Advertisement

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς αλλά του δόθηκε αναστολή ως την εκδίκαση του εφετείου, βρήκε το ποσό των 30.000 ευρώ που είχε οριστεί ως εγγύηση και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι:

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
εμφάνιση 3 φορές στο ΑΤ της περιοχής του
την καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 29 Ιουλίου.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: