Επτάχρονος έσωσε συμμαθητή του από βέβαιο πνιγμό με τη μέθοδο Heimlich που έμαθε από τηλεοπτική σειρά

Επτάχρονος έσωσε συμμαθητή του από βέβαιο πνιγμό με τη μέθοδο Heimlich που έμαθε από τηλεοπτική σειρά
Advertisement

Ένας μαθητής δημοτικού από τη Νέα Υόρκη τιμήθηκε για τον ηρωισμό του καθώς έσωσε συμμαθητή του από βέβαιο πνιγμό με τη μέθοδο Heimlich που είχε μάθει από την τηλεόραση.

Ο επτάχρονος Ντέιβιντ Ντίαζ Τζούνιορ έλαβε έπαινο από τη γερουσία της Νέας Υόρκης στις 13 Ιουνίου, για τη διάσωση με τη λαβή Χάιμλιχ του φίλου του που πνίγηκε ενώ έτρωγε πίτσα, στο δημοτικό Γούντροου Γουίλσον στο Μπίνγκαμτον.

Advertisement

Ο μαθητής της δευτέρας Δημοτικού είπε στα αμερικανικά μίντια πως έμαθε τη σωτήρια αυτή λαβή παρακολουθώντας με τον πατέρα του το ιατρικό τηλεοπτικό δράμα The Good Doctor.

«Αν κάποιος πνίγεται ή βρίσκεται σε κίνδυνο, πρέπει πάντα να τον σώζεις» πρόσθεσε ο μικρός.

Παρότι αρχικά δίστασε, αμφιβάλλοντας για το αν μπορούσε να τον σώσει, ο Ντίαζ τελικά έσπευσε για βοήθεια όταν πρόσεξε πως οι δάσκαλοί του βρίσκονταν πιο μακριά από τον συμμαθητή του απ’ό,τι ο ίδιος.

«Οι δάσκαλοι κυκλοφορούν στην καφετέρια επιτηρώντας. ο Ντέιβιντ έσπευσε πίσω από τον μαθητή που πνιγόταν και του έκανε Χάιμλιχ» επιβεβαίωση η δασκάλα της δευτέρας Κριστίν Κόρμπα.

Advertisement

Σύμφωνα με τη δασκάλα, ο Ντίαζ αργότερα τής είπε πως είχε δει την ακολουθία αυτή πρώτων βοηθειών στην τηλεόραση και είχε σκεφτεί πως πρέπει να «τις θυμάται γιατί φαίνονταν μια πολύ σημαντική πληροφορία».

«Είμαι πολύ περήφανος για τον γιο μου. Στα μάτια μου είναι ένας άγγελος», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: