Πώς δρούσε η μαφία του λουκουμά στη Χαλκιδική: Απειλούσαν, έδερναν, έκαναν μέχρι και απόπειρα ανθρωποκτονίας

Advertisement

Με ένα αποφασιστικό χτύπημα, η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε την μαφία των λουκουμάδων στη Χαλκιδική.

Πρόκειται για μια ομάδα που δρούσε με εκβιασμούς κατά τοπικών καταστηματαρχών σε παραλίες της Χαλκιδικής, τους οποίους απειλούσε ακόμη και με πυροβόλα όπλα (!) προκειμένου να μην διαταράσσουν την «επαγγελματική» τους δραστηριότητα.

Advertisement

Οι απειλές δεν έμεναν στα… λόγια καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία, η εγκληματική οργάνωση προξένησαν σε πολλές περιπτώσεις σωματικές βλάβες κατά άλλων πωλητών και χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα σε βάρος έτερων πωλητών πρόχειρων γευμάτων, ιδιοκτητών παράκτιων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και υπαλλήλων ιδιωτικών εταιρειών παροχής ασφαλείας (security).

Ενώ σε μία περίπτωση, ένας 39χρονος που προφυλακίστηκε καθώς και συνεργοί του έκαναν μέχρι και απόπειρας ανθρωποκτονίας!

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος 12 ατόμων που συμμετείχαν σε κύκλωμα εκβιαστών που εξανάγκαζε αλλοδαπούς να πωλούν λουκουμάδες σε παραλίες της Χαλκιδικής.

Advertisement

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε έναν 39χρονο που φέρεται να είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα εκβιαστών στη Χαλκιδική

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της ίδιας Διεύθυνσης και του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εκβίασης, εμπορίας ανθρώπων και άλλων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δώδεκα (12) συνολικά ημεδαπών ηλικίας 17 έως 52 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εκβίασης, εμπορίας ανθρώπων, παράβασης Νομοθεσίας που αφορά στην πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Advertisement

Πρόκειται για 39χρονο ημεδαπό, διευθύνοντα εγκληματικής ομάδας και τέσσερα (4) μέλη της ομάδας, καθώς και επτά (7) ακόμα, κατά περίπτωση, συνεργούς του 39χρονου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος είχε συγκροτήσει και διηύθυνε εγκληματική ομάδα, μέλη της οποίας αποτελούσαν τέσσερις (4) εκ των παραπάνω.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης της ομάδας, εξανάγκαζε αλλοδαπούς να εργάζονται για λογαριασμό του ως πωλητές πρόχειρων γευμάτων (λουκουμάδων), άνευ άδειας αρμόδιας αρχής, σε δεκαεννέα (19) παραλίες της Χαλκιδικής.

Προκειμένου να κατέχει και να εκμεταλλεύεται αποκλειστικά τα επικερδέστερα σημεία πολυπληθών παραλιών, μεταχειριζόταν εκβιαστικές μεθόδους και πρακτικές.

Advertisement

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι σε επτά (7) τουλάχιστον περιπτώσεις, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας μεταχειρίστηκαν απειλές σε βάρος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας, προκάλεσαν σωματικές βλάβες και χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα σε βάρος έτερων πωλητών πρόχειρων γευμάτων, ιδιοκτητών παράκτιων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και υπαλλήλων ιδιωτικών εταιρειών παροχής ασφαλείας (security).

Σημειώνεται ότι σε μία εκ των προαναφερόμενων περιπτώσεων, ο 39χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα με τη συνδρομή συνεργών του, σε περιοχή της Χαλκιδικής, τον Ιούλιο του 2021 (σχετ. το από 28-07-2021 Δ.Τ.).

Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) εκ των συνεργών στη συγκεκριμένη υπόθεση, οι οποίοι αποτελούσαν μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: