Καστελόριζο: Εκλεισε το αεροδρόμιο γιατί αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος του πύργου ελέγχου

Advertisement

Για μία ακόμη φορά ένα ακριτικό νησί αναγκάζεται να μείνει δίχως αεροδρόμιο λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου που εργάζεται εκεί!

Το Σάββατο στο Καστελόριζο έκλεισε ο Δημοτικός Αερολιμένας λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου του Πύργου Ελέγχου που παρέχει υπηρεσίες Πληροφοριών Πτήσεων Αεροδρομίου (AFIS) όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Advertisement

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο καθώς κατά το παρελθόν και άλλα αεροδρόμια, όπως της Ικαρίας, της Μήλου 3 φορές, της Κοζάνης, της Νάξου και της Καστοριάς βρέθηκαν αντιμέτωπα με ανάλογες καταστάσεις.

Οπως επισημαίνεται στα 11 από τα 15 παραμεθόρια αεροδρόμια που παρέχουν την υπηρεσία Πληροφοριών Πτήσεων, υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος εξυπηρετώντας επιβατικές, νοσοκομειακές, στρατιωτικές πτήσεις καθ’ όλο το 24ωρο, χωρίς ρεπό και άδεια.

Στα 7 από τα 11 δεν υπάρχει κανείς μόνιμος υπάλληλος και καλύπτονται με μετακινήσεις καθ’ όλον το χρόνο αφήνοντας κενά στελέχωσης στα υπόλοιπα αεροδρόμια.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: