Χριστίνα Τσάφου: «Έμεινα χωρίς λεφτά. Τα ξόδεψα όλα για την οικογένειά μου κι αν χρειαζόταν θα το έκανα ξανά»

Advertisement

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού έδωσε η Χριστίνα Τσάφου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για την πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα της αλλά και τα οικονομικά της.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα σας;

Δύσκολη στιγμή είναι όταν έχεις χάσει τον γονιό σου ή τον πιο κοντινό σου άνθρωπο και πρέπει να πας να παίξεις.

Advertisement

Για εμένα βέβαια, η δουλειά λειτουργεί και κάπως ψυχοθεραπευτικά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει σε όλους καθώς ο άλλος μπορεί να μην είναι σε θέση να το κάνει και να πρέπει να κάτσει σπίτι του να πενθήσει, πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν είναι εφικτό στη δική μας δουλειά.

Κάθε ηθοποιός έχει τους δικούς του μηχανισμούς και τους χρησιμοποιεί στις δύσκολες στιγμές, ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολο.

Μετά από τόσα χρόνια αδιάκοπης καριέρας εξασφαλιστήκατε οικονομικά από αυτό το επάγγελμα;

Πρόλαβα την ουρά της περιόδου που ακόμα η τηλεόραση πλήρωνε αρκετά καλά και με εκείνα τα χρήματα κατάφερα να φροντίσω τους γονείς μου, τους οποίους τους είχα για χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Advertisement

Ουσιαστικά δηλαδή είχα τρία σπίτια μαζί με το δικό μου να συντηρώ και ξόδεψα ό,τι είχα μαζέψει για την οικογένειά μου και φυσικά θα το ξανά έκανα. Ωστόσο δεν ξέρω αν δεν είχα αυτά τα χρήματα πώς θα τα είχαμε βγάλει πέρα.

Από εκεί και πέρα μετά την κρίση άλλαξαν τελείως τα οικονομικά και πρέπει να δουλεύεις αδιάκοπα για να μπορείς να επιβιώσεις.

Αν δεν έχεις μια σταθερή οικονομική βάση, δεν θα αντέξεις, ειδικά οι νέοι ηθοποιοί που έχουν και οικογένειες. Εγώ κατάφερα να πάρω τη σύνταξή μου και αυτό από μόνο του είναι μια ευλογία καθώς ξέρω ότι βρέξει χιονίσει θα έχω να πληρώσω έστω τους λογαριασμούς μου.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: